logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[zmywarka] - Siemens - nie kończy zmywania, woda zimna.

lewar81 25 Wrz 2012 20:57 6105 11
  • #1 11348254
    lewar81
    Poziom 16  
    Ocena: 34
    Witam fachowców,

Mam problem z moją zmywarką Siemens z okolic 2000 roku, (nie mam możliwości podania w tej chwili konkretnego modelu). Pojawił się u mnie problem zmywarka ciągle jest prawdopodobnie w fazie płukania, czas na wyświetlaczu schodzi do "1" i tak stoi a zmywarka wciąż myje pierwotnie pobraną wodą.

Od początku:
    1. Po włączeniu dowolnego programu np krótkiego pokazuje 22 min,
    2. Pompa wylewa starą wodę
    3. Po chwili zostaje napuszczona czysta woda do zmywarki
    4. Po jakiejś minucie uruchamia się pompa myjąca, słychać jak wirniki energicznie leją wodą i tak aż do upłynięcia czasu a pewnie i dłużej, woda w ogóle nie podgrzana,

W ogóle nie wymienia wody w czasie mycia na żadnym programie,

Czyściłem hydrostat, płaszcz, filtr wewnątrz, wirnik przy pompie co jeszcze moge zrobić?
  • #2 11348322
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 11348341
    lewar81
    Poziom 16  
    3 dni temu grzało normalnie, ona w ogóle nie wypompowuje wody w czasie cyklu, możesz poradzić gdzie grzałkę sprawdzić ?

moja zmywarka wygląda jak ta, z tym że mam jeden przycisk więcej z programami:
    http://www.aukcjoner.pl/gallery/010729644-.html#I3
  • #4 11348360
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 11348427
    lewar81
    Poziom 16  
    dziękuje, tam nie zajrzałem, być może tam jest jakiś brud, jedynie prosze o porade jak wykręcić zbiornik soli (o ile jest taka potrzeba) tak aby tej wody się pozbyć, wyciągać strzykawką?
  • #6 11348441
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 11348504
    lewar81
    Poziom 16  
    szypek72 nie skreślaj mnie prosze, powiedz mi jedynie na co mam zwrócić uwagę, co jest impulsem w zmywarce aby zaczęła wymieniać wode po płukaniu i ponownie pobierać do mycia.
  • #8 11348514
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 11351462
    lewar81
    Poziom 16  
    Nie mam dzisiaj możliwości zajrzeć pod zmywarkę (zabudowa wymusza rozłożenie połowy kuchni - węże za krótkie). Jednak zauważyłem że gdy dam program płukanie to wszystko przechodzi bez zarzutów, pobiera wodę, płuka i sam odpompowuje.

Zaś wszystkie programy myjące nie grzeją i nie wymeiniają wody w czasie cyklu, zatrzymują się na "1" minucie i cały czas myją pierwotnie pobraną wodą, oczywiście zimną. proszę o porady co dalej.

grzałkę sprawdze jutro
  • #10 13069785
    KontrolM
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    czy udało Ci się naprawić zmywarkę ? Jeżeli tak to mógłbyś po krótce opisać co naprawiłeś ?
  • #11 13069805
    lewar81
    Poziom 16  
    Niestety z racji tego, że zmywarka swoje już przeszła i płaszcz też był już łatany postanowiłem dłużej nie zmagać się z nią wymieniając ją na nowy model, także marki Siemens.

Nie doszedłem do istoty problemu dlaczego wody nie wymieniał i nie grzał.
  • #12 13069810
    KontrolM
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    dzięki. Mam podobny problem i dlatego spytałem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zmywarką Siemens z około 2000 roku, która nie kończy cyklu mycia, zatrzymując się na "1" minucie, a woda nie jest podgrzewana. Po włączeniu programu, zmywarka nie wymienia wody w trakcie mycia, a jedynie płucze. Użytkownik sprawdził hydrostat, filtr i wirnik pompy, ale problem nadal występuje. Udzielane porady obejmują sprawdzenie grzałki oraz dostęp do dolnej części urządzenia. Użytkownik zauważa, że program płukania działa poprawnie, co sugeruje, że problem dotyczy tylko programów myjących. Ostatecznie użytkownik decyduje się na wymianę zmywarki na nowy model marki Siemens.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA