logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSsql - Management Studio Express 2008 nie mogę zainstalować

darjar 30 Wrz 2012 13:18 2925 8
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 11362944
    Defice
    Poziom 25  
    Ocena: 15
    Spróbuj inny instalator, a czy zmienia coś select all i unselect all ?

Jaki masz framework ?
  • REKLAMA
  • #5 11363662
    grzesdc
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Win xp czy 7?
  • REKLAMA
  • #7 11364152
    grzesdc
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    zainstaluje najnowszego windows installera, dotneta i zobacz...
  • REKLAMA
  • #8 11364316
    marcinj12
    Poziom 40  
    Ocena: 250
    To ja jeszcze dorzucę propozycję obejrzenia loga instalacji :) (plik tekstowy, gdzieś się tworzy w trakcie...) ew. dziennika zdarzeń.
    Ja dwa razy instalując Management Studio miałem podobny problem: przyczyną było to, że w systemie był już wcześniej zainstalowany Microsoft Visual C++ 20xx Redistributable (chyba w wersji 2008). Instalator chciał go instalować nawet, jak się go odznaczyło przy instalacji. Pomogło dopiero odinstalowanie wspomnianego pakietu przed instalacją Management Studio.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją Microsoft SQL Server Management Studio Express 2008 na systemie Windows XP Professional 32-bit z Service Pack 3. Pomimo prób użycia różnych instalatorów oraz odznaczania opcji, instalacja nie przebiega pomyślnie. Wskazówki od innych użytkowników obejmują sprawdzenie logów instalacji, aktualizację Windows Installer oraz odinstalowanie Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable, który mógł powodować konflikty. Użytkownik odinstalował Visual C++, ale problem nadal występuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA