logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon/mp550/głowica - Nieprawidłowy typ głowicy drukującej

blackuGT 01 Paź 2012 16:43 22278 3
REKLAMA
  • #1 11366436
    blackuGT
    Poziom 1  
    Witam :) 3 dni temu po wydruku 4 stron pojawił mi się błąd serwisowy, jakoś udało mi się go ogarnąć, a po następnym dniu błąd U052 (Nieprawidłowy typ głowicy drukującej ...) Fakt faktem miałem 2 puste zbiorniki ale dziś wymieniłem na nowe, a błąd jak jest tak jest... co z tym zrobić? by nie ponieść dużych kosztów, zakup nowej głowicy odpada...

Pozdrawiam i czekam na pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 11388256
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Niestety, jest bardzo prawdopodobne, że głowica padła. Można jeszcze wyczyszczyć styki na głowicy i w karetce...
  • REKLAMA
  • #3 11502393
    kubapako
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Mam dokładnie to samo urządzenie i ten sam problem (błąd u052) ;/ https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2257659.html tutaj był poruszany temat tego błędu i robiłem tak jak pisali (czyściłem głowicę ciepłą wodą, a później specjalnym udrażniaczem) miało pomóc niestety bez skutku... ;/ Gdyby ktoś miał jeszcze ten problem i sobie z nim poradził to niech się podzieli jak to uczynił (oczywiście nie chodzi o porady typu "kup nową głowicę", bo raczej się to nie opłaca... około 300 zł).
  • #4 17876223
    Adaslaw
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Miałem ten sam problem (drukarka Canon PIXMA),
    U mnie wystarczyło:
    1. wyjąć wszystkie tusze
    2. wyjąć głowicę
    3. Włożyć wszystko ponownie

Widać u mnie najwyraźniej jedynie coś nie stykało.
REKLAMA