logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus X43SD - po uruchomieniu brak sieci bezprzewodowych(po restarcie również).

gregor8x 01 Paź 2012 22:22 1233 2
REKLAMA
  • #1 11367999
    gregor8x
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.

Mój problem dotyczy mało spotykanego modelu Asus X43SD :o. Problem dotyczy łączenia się z siecią WiFi.
    Mój egzemplarz jest wyposażony w kartę Atheros AR9002WB-1NG. Laptop łączy się z siecią bezprzewodowo.
    Podczas uruchamiania się komputerka następuje brak możliwości połączenia się z jakąkolwiek siecią. Po restarcie jest to samo.

Znalazłem jednak pewien sposób (no niestety jest wkurzające ale pomaga - do następnego restartu :D ).
    Otóż by móc się połączyć z siecią muszę odinstalować sterowniki a następnie zainstalować je ponownie.
    W tym momencie mam możliwość wyboru swojej sieci i mogę się do niej zalogować (inne sieci, które mam w zasięgu są również widoczne).
    W zakładce zarządzanie energią odznaczyłem "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia...".
    Sterowniki również są najnowsze - aktualizowane ze strony producenta.

Przeszukałem sieć w celu znalezienia przyczyny jednak bezskutecznie :(
    Na 4-letnim Acerku z innym Atherosie na pokładzie zero problemu w tej sieci.
    Po przeczytaniu paru wątków widzę że Asusy mają problemy z WiFi. Na szczęście mnie nie rozłącza - jeszcze tego by brakowało.

Proszę o pomoc :)
    Nie raz korzystałem z rad na tym forum - mam nadzieję że tym razem również Wasze rady pomogą.
  • REKLAMA
  • #2 11368275
    bercikzb
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    Poszukaj starszych sterowników.Najnowsze nie znaczy najlepsze.
  • #3 11368281
    gregor8x
    Poziom 2  
    Były już zainstalowane datowane na 2009 rok i po aktualizacji problem dalej występuje. Sprawdzałem też wcześniejsze wersje do tej karty.
REKLAMA