logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - Brak pliku install.wim przy instalacji z pendrive 16 GB

Rafik_ck 04 Paź 2012 11:44 5541 7
REKLAMA
  • #1 11375984
    Rafik_ck
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    Witam mam pewien problem z instalacją Win 7 z pendriva.
    Chodzi o to że mam w tej chwili zainstalowany system XP SP 3 i chcę doinstalować Win 7 z pendriva.A więc chcę utworzyć na pendrivie dysk instalacyjny Win 7 więc robię płytę botowalną programem Ultra Iso wszystko pięknie idzie skopiowaly sie pliki ale nie wszystkie ,brakuje mi pliku install.wim który za chiny nie moze się skopiować zawsze się koipiuje około 330 mb a nie ponad 4 GB i przy instalacji Win 7 wyskakuje mi ze system nie może znalezć pliku install.wim i koniec instalacji.
    Dlaczego więc reszta plików sie nie chce skopiować na pendriva dodam ze mam pendriva 16 gb.Wie ktos moze o co mi chodzi.??
  • REKLAMA
  • #2 11375990
    mariuz
    Poziom 31  
    Ocena: 108
    Sformatuj pendrive pod system plików ntfs.
  • REKLAMA
  • #3 11376346
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 11376479
    Boski19
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    wszystkie pliki windowsa skopiuj po prostu na pendrive.
    Ja robiłem tak u siebie, jak instalowałem system na netbook, który nie posiada napędu optycznego.
  • #5 11376940
    Rafik_ck
    Poziom 23  
    Robiłem tak jak mówicie i tym programem tez robiłem i mi sie wszystko kopiuje ale przy rozruchu miga mi biała kreska w lewym górnym rogu i nic sie nie dzieje,formatowałem pendriva i pod NTFS i pod FAT32 i nadal to samo,dodaam że mam Windowsa sciagniętego nie mam płyty tylko te pliki kopiuje dysku twardego.
    Używałem też porgramu WinToFlash i dalej nic.Pomóżcie jeszcze jak możecie.

Dodano po 1 [godziny] 34 [minuty]:

Pomoże ktoś jeszcze bardzo mi na tym zależy.
  • REKLAMA
  • #6 12945281
    joki19
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    U mnie kopiowanie ruszylo po odpaleniu totalcommandera jako administrator plus format pena na NTFS :)
    ps.kiedy wczesniej robilem to przez specjalne programy konczylo sie to tak samo jak u kolegi ktory zalozyl temat :P
  • REKLAMA
  • #8 13932937
    Rafik_ck
    Poziom 23  
    Dzięki wszystkim,problem rozwiązany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją systemu Windows 7 z pendrive'a, ponieważ brakuje pliku install.wim. Pomocne sugestie obejmują sformatowanie pendrive'a w systemie plików NTFS, użycie narzędzia Windows 7 USB DVD Download Tool do przeniesienia plików oraz ręczne skopiowanie wszystkich plików systemowych na pendrive'a. Użytkownicy podzielili się również doświadczeniami, że uruchomienie Total Commandera jako administratora oraz formatowanie pendrive'a na NTFS pomogło w rozwiązaniu problemu. Ostatecznie, autor tematu potwierdził, że problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA