logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozprowadzić sygnał TV naziemnej w hotelu na 20 odbiorników?

capricorn1 05 Paź 2012 10:49 1866 4
REKLAMA
  • #1 11379317
    capricorn1
    Poziom 10  
    Witam. Mam prośbę o pomoc do zaawansowanych kolegów. Chodzi o rozprowadzenie sygnału tv naziemnej w hotelu robotniczym w okolicach Warszawy. Prośba o pomoc w doborze instalacji i podzespołów.
  • REKLAMA
  • #2 11379398
    pawel-jwe
    Poziom 30  
    Ocena: 273
    Też jestem zainteresowany tym tematem, bo czeka mnie instalacja w ośrodku z 15 telewizorami.
    Rozmawiałem już z jednym Panem który się tym zajmuje i okazało się, że profesjonalny sprzęt (cała szafka) to koszt 3000-3500zł (dla 8 programów). Można też połączyć kilka zwykłych dekoderów z wielokanałowym modulatorem z wbudowanym sumatorem i do tego jakiś wzmacniacz, ale on odradzał ze względu na problematyczne ustawianie dekoderów po każdym zaniku prądu i rozwiązanie to "ponoć lubi sprawiać problemy" (koszt od ok 2000zł + koszt skrzynki).
    Wybór padł na kupno 15 osobnych dekoderów i instalacja przy każdym telewizorze, pierwsza zaleta to wszystkie (ok. 20) kanały na każdym TV, koszt ok. 2000zł (już przy nieco lepszych dekoderach), w razie problemów z dekoderem tylko jeden TV nie ma sygnału a nie wszystkie, najszybsza (pod względem roboczogodzin) i najprostsza metoda przejścia na sygnał cyfrowy.
    PS. Oczywiście są to rozważania tylko w mojej konkretnej sytuacji, inna liczba TV, czy też inna instalacja może sprawić że inne rozwiązanie będzie korzystniejsze.
  • REKLAMA
  • #3 11379471
    capricorn1
    Poziom 10  
    Rozwiązanie jest sensowne i dla mnie niestety pojawia się problem doprowadzenia sygnału do tych 20 pokoi z tad moja prośba o jakiś schemat jak to zrobić i że tak powiem tu leży pies pogrzebany
  • REKLAMA
  • #5 11379560
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA