logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NN-GD556W - Mikrofalówka wyłącza się po kilku sekundach pracy

racemen 05 Paź 2012 22:10 4002 1
REKLAMA
  • #1 11381383
    racemen
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam Państwa. Kilka dni temu podczas zwykłej pracy (tryb grilla) moja mikrofalówka Panasonic NN-GD556W wyłączyła się i od tej pory zaraz po włączeniu (nie ważne jaki tryb pracy, zwykły czy grill) po kilku sekundach (nie jest to stały czas) się wyłącza. Mikrofalówka nie wyłącza się całkowicie lecz na ekranie pokazuje się godzina zamiast pozostałego czasu oraz gaśnie światło w środku (tak jak by czas upłynął). Sama mikrofalówka natomiast działa w trybie 'tzw. chłodzenia'. Da się również usłyszeć w momencie wyłączenia takie pyknięcie w środku, ale trudno powiedzieć czy ono powstało teraz, czy zawsze było, gdyż nie zwracałem na to uwagi. Dodam, że w czasie gdy mikrofalówka pracowała ostatni raz (czyli do momentu pierwszego wyłączenia) można było wyczuć dziwny zapach, którego wcześniej raczej nie było. Nie przeraziło mnie to mocno, gdyż wcześniej przy używaniu grilla było czuć różne zapachy, ale ten był jednak inny od pozostałych. Mikrofalówka była już rozkręcana i sprawdzana lecz nic nie przykuło mojej uwagi, płytki wyglądają ok, oraz wszelakie inne podzespoły. W internecie nie ma żadnych informacji na temat mojego problemu dla tej mikrofalówki. Co w takim razie mogło się zepsuć? Z góry dziękuję za wszelkie pomysły i porady w celu naprawienia lub znalezienia przyczyny wyłączania się mikrofalówki. Pozdrawiam, Łukasz.
  • REKLAMA
  • #2 20628357
    Zelu00
    Poziom 15  
    Ocena: 68
    Udało Ci się może ustalić przyczynę?
REKLAMA