logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba satellite c660-258 - Nie mogę połączyć się z WI-FI przez router !!

buslowicz 06 Paź 2012 15:57 3996 2
REKLAMA
  • #1 11383182
    buslowicz
    Poziom 10  
    Przepraszam ale dostaję już białej gorączki szukając rozwiązania problemu i nie mogąc go znaleźć bo wielcy "eksperci" dużo piszą a g***o potrafią temu nie mam zamiaru wertować kolejnych bezsensownych tematów, tylko zażądam jakiejś fachowej porady.

Od początku cala historia:
    Posiadam laptopa Toshiba satellite c660-258 i działał mi WI-FI przez długi czas, padł mi twardziel, po kilku miesiącach kupiłem nowego, zainstalowałem Windows 7, połączyłem lapka bezprzewodowo z moim routerem D-Link DIR-300 przez sterowniki do lanu i wlanu ze strony TOSHIBY i po miesiącu nowy dysk się zepsuł, okazało się że miał bad sectory, wczoraj naprawiłem je HDATem i zrobiłem reinstall windowsa.
    Dziś ponownie zainstalowałem Windows 7 Ultimate, wgrywam te same sterowniki i NIC !
    Z internetem mogę łączyć się tylko przez kabel, a bezprzewodowo nie mogę, zainstalowane są sterowniki wlan i wlan indicator ze strony toshiby a kiedy wchodzę w połączenia sieciowe nie wykrywa mi żadnej sieci bezprzewodowej!!! Toteż nie jest to pewnie wina mojego routera bo ten działa sprawnie.
    Karta sieciowa jest widoczna w menedżerze urządzeń także proszę mnie już nie odsyłać do niego tak jak to robią "eskperci" w każdym temacie bo net działa przez kabel tylko proszę o fachową poradę!

Karta siecowa to Realtek PCIe FE Family Controller
  • REKLAMA
  • #2 11383190
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2682
    Pokaż screen-a z menadżera urządzeń, rozwiń zakładkę karty sieciowe.
  • #3 11383305
    buslowicz
    Poziom 10  
    Przepraszam za zamieszanie, problemem był zły sterownik karty bezprzewodowej, tak na przyszłość dla tych co mają podobny kłopot z wlanem na ten laptop to z tej strony można pobrać właściwy a jest to sterownik firmy realtek, tylko musicie wybrać odpowiedni sterownik dla waszego windowsa.
REKLAMA