logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki internet stacjonarny do 50 zł bez telefonu domowego – T-Mobile, Neostrada, opinie

Marson96 06 Paź 2012 19:38 1860 10
REKLAMA
  • #1 11383864
    Marson96
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witam, otóż mam wielki problem. Mianowicie mam Mobilny Internet w Play. Prędkość 2 Mb/s, limit danych to 12 Gb. W październiku chciałbym wypowiedzieć i wziąć internet nielimitowany, z prędkością do 10 mb. Tzw. Internet Stacjonarny, ale nie mam telefonu domowego. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to, czy mogę mieć internet stacjonarny bez telefonu domowego. Abonament powinien wynosić do ok. 50 zł. Polecacie jakichś operatorów? Bardzo potrzebuję waszej pomocy ponieważ nie chcę ponownie wziąć gówna i męczyć się z nim przez ładnych kilka lat, jak to jest z Play Online. . Mianowicie chciałem wziąć internet z T-Mobile lub neostradę, ale chętnie wysłucham waszych propozycji, opinii itp. Z góry dziękuję za odpowiedź i gorąco pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 11383891
    tomrom1985
    Poziom 30  
    Ocena: 641
    Chcesz internet po kablu? Napisz czy mieszkasz w bloku czy domu. Podpytaj sąsiadów w czym mają internet. Sam internet to największy problem w tp bo każą sobie doliczać opłatę za tzw utrzymanie linii, Był jakiś wyrok sądu, który zabronił nakazu łączenie internetu i telef więc ta ich opłata nie do końca jest chyba legalna. W multimedia Polska możesz mieć sam internet bez trl, tak samo jak upc...
  • REKLAMA
  • #3 11383912
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Jak mieszkasz w mieście to możesz mieć z TP ale i operatorów kablówek itd. Jak na wsi czy małej miejscowości to raczej tylko TP.
    Bierzesz neta z telefonem który zawieszasz i płacisz za niego 21 zł. Trochę to jest ale za prędkość do 10Mb razem wychodzi 70 zł. Czy to dużo nie wiem - sam oceń.
  • REKLAMA
  • #4 11383924
    Marson96
    Poziom 12  
    Mieszkam w Toruniu, na Wrzosach I. Kolega ma Internet z Netii, chyba 6-8 mb, ale mają telefon domowy. Tak więc bez telefonu domowego internet stacjonarny nie pociągnie?

Dodano po 52 [sekundy]:

Dodam jeszcze, że moja babcia ma telefon domowy. Mieszka obok, w domku gospodarczym.
  • #5 11383941
    11111olo
    Poziom 42  
    To weź na siebie. Babcia będzie płacić za tel a Ty za net - tak można ;)
    I tel nie jest potrzebny! Wtedy trzeba płacić za linie 28 zł - lepiej mieć zawieszony tel.
  • REKLAMA
  • #6 11383949
    Marson96
    Poziom 12  
    A moja Babcia musi wyrażać jakąś zgodę do tego?

Dodano po 4 [minuty]:

I umowę na telefon muszę przepisać na siebie? Bo chciałbym żeby telefon domowy był podpisany na moją babcię, a internet na mnie.
  • #7 11383971
    11111olo
    Poziom 42  
    Daleko masz do babci?
    Jakąś tam musi ale jak podpiszesz umowę na net na swoje nazwisko to Ty będziesz płacił nie babcia. Nie wiem jak to wtedy jest z tym telefonem ale chyba byś nie płacił. Najlepiej jak byś przeszedł się do palcówki TP i spytał ;)
  • #8 11384020
    Marson96
    Poziom 12  
    Do Babci mam z kilka kroków, mieszka tuż przy moim domu. Ogółem to pomogłeś mi, dzięki. :)
  • #9 11403287
    Ledon_pl
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    O takie szczegóły techniczne najlepiej dowiedzieć sie salonie Orange- już nie TP bo to jedna firma. Jeżeli Ty podpiszesz umowe na internet,to jesteś jego właścicielem i płacisz rachunki,to akurat prosta sprawa.
  • #10 11405969
    Nataniel23
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Nie lepiej wziaśc z neti internet do 20Mb za 59 pln. wszystko zalezy jak daleko masz do centrali ale wszystkiego dowiesz sie dzwoniac do nich na infolinie.
    Oczywiscie działa to na łaczu telefonicznym z byłej TP-sy
    Pogadaj z sasiadami to moze ktos ci sie dołaczy do kosztów utrzymania internetu
  • #11 11413045
    Marson96
    Poziom 12  
    Właśnie na dniach chyba przedzwonię do netii i wybadam jak to wszystko działa. Dzięki za rady. ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat wyboru internetu stacjonarnego bez konieczności posiadania telefonu domowego. Obecnie korzysta z mobilnego internetu w Play z prędkością 2 Mb/s i limitem 12 Gb, planując przejście na nielimitowany internet stacjonarny z prędkością do 10 Mb za około 50 zł. Użytkownicy sugerują, że można mieć internet stacjonarny bez telefonu, ale wiąże się to z dodatkowymi opłatami za utrzymanie linii. Wskazują na operatorów takich jak TP (Orange), Netia, Multimedia Polska oraz UPC, a także zalecają konsultację z sąsiadami oraz infolinią operatorów w celu uzyskania szczegółowych informacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA