Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Facebook nie odtwarza filmów z youtube.

Julinio 09 Paź 2012 19:51 4842 4
  • #1 09 Paź 2012 19:51
    Julinio
    Poziom 9  

    Mam problem z odwarzaniem filmików z youtuba na facebooku. Jak kliknę strzałke do odtwarzania to pole robi się całe białe i puste. Na serwisie youtube odtwarzają się normalnie tyle, że gdy czasem naciskam na pełny ekran to głos jest, a obraz mi znika i musze zminimalizować i ponownie dac pełny ekran. Filmiki z vimeo naprzyklad odtwarzaja sie normalnie na fb, tylko z youtube taki problem. Przypominam, ze probowalem chyba wszystkiego ale bezskutecznie. Odinstalowałem flash playera przeznaczonym do tego uninstallerem i Adobe Creative Suite Cleaner, pozniej na nowo instalowalem flasha rozne wersje od 10 do najnowszej ale ciągle to samo. Odinstalowywalem nawet IE 9, żeby później go ponownie instalować, resetowałem też wszystkie ustawienia i dalej nici. Na komputerach znam się bardzo dobrze ale z takim g... nie mogę sobie poradzić już od prawie roku. Może wy pomożecie?

    0 4
  • #2 31 Paź 2012 20:44
    trocka
    Poziom 2  

    Też miałem to samo od kilku dni. Winowajcą, albo zbawcą dla przeglądarki, okazał się dodatek Adblock.

    Po odinstalowaniu go wyczyściłem ccleaner'em i pomogło.

    Dodano po 1 [godziny] 38 [minuty]:

    Po ponownym zainstalowaniu Adblock'a (szlag mnie trafiał przy tych reklamach) problem ponownie wrócił. Ale:

    Wykasowałem wszystkie filtry, które sam dodałem. Prawdopodobnie przez nieuwagę dodałem regułę do Adblock'a, która blokowała Youtube'a na FB.

    0
  • #4 01 Lis 2012 19:08
    trocka
    Poziom 2  

    U mnie pomogło to co napisałem wyżej

    Wykasowałem wszystkie filtry w dodatku do Firefoxa "Adblock Plus" , które sam dodałem.

    Nie orientuje się w innych przeglądarkach, ale może to poprzez analogię, trzeba wykasować własnoręcznie dodane filtry, z programów które blokują reklamy w przeglądarce.

    Dodam jeszcze, że próbowałem to, co pisze mój przedmówca i nie pomagało

    0
  • #5 05 Lis 2012 21:59
    Julinio
    Poziom 9  

    Adblocka dokladnie odinstalowalem i nic. Tylko format pomógł i już wszystko działa. Oplacalo sie bo co chwile mi przegladarka tez sie zawieszala.

    0