Internet mam w pracy dokładnie w JW. I na całą JW jest tylko jedno łącze. Obecnie wszystko chodzi na routerze speedtouch od tp. Jak loguję się na router to mam login oraz hasło. hasło jest ukryte i nie da rady jego odkryć. Ja mam tak u siebie w biurze. Jeden koleś z centrali u nas jak chce skorzystać z neta to przepina łącze do siebie. Z początku łączył się za pomocą modemu speedstream 4100, wiem na pewno że nic w nim nie konfigurował tylko wpisał ten adres co ja go mam u siebie w komputerze w ustawieniach karty sieciowej i mu normalnie działa internet. Ostatnio spalił mu się ten modem to kupił jakiś router tp-linka i podobnie jak w przypadku modemu wyciągnął go z kartonu wpiął w sieć nic nie ustawiał bo ustawienia na karcie sieciowej w komputerze zostały włączył i leci, bez logowania się do routera. Prawdopodobnie jest to DSL bo na karcie która przed chwila dostałem pisze "Parametry usługi - dostępu do Internetu DSL TP", ale download mam większy jak upload jak w ADSL jeśli ta usługa to DSL. Ale czemu na tej samej lini, łączu, chodzi pod loginem i hasłem i pod statycznym adresem. Przewiduję że ten internet był tu zakładany jakieś 8-10 lat temu ja pracuję tu od roku. A potrzebę mam taką żę po pracy dużo zostaję i zmieniam biuro a gość z centrali przełącza mi internet do tego biura na ten moment a nie chce co chwilę przenosić swojego routera a mam na chwile obecną tego ZTE oraz W500V.
Dodano po 3 [godziny] 14 [minuty]:
Tak czy siak, to z dostępnej mi dokumentacji wynika że internet jest z usługi DSL. I teraz niech ktoś mi podpowie jak uruchomić to na modemie ZTE, skoro tydzień temu podczas prób wszystko chodziło na ZTE?