logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Translacja VoIP - dla połączeń anonimowych - z czego i jak się wdzwaniać?

suncez 18 Paź 2012 20:55 1686 3
REKLAMA
  • #1 11426111
    suncez
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam. Powołałem w CCT translację VoIP, dla przychodzących połączeń od anonimowych abonentów (oprócz numeru własnego nie podałem żadnych danych). Z czego (program/telefon) i jak można dodzwaniać się na taką translację?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11427450
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11427724
    suncez
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    O właśnie takiej rzeczowej informacji potrzebowałem. Dziękuję Ci bardzo.
    Co do przekierowania portów, to na 100% jest to potrzebne do zalogowania się zewnętrznych abonentów IP do centrali (jeszcze nie przerabiałem tego). Natomiast do współpracy z operatorem VoIP - logowanie do jego serwera, takie przekierowanie nie jest potrzebne, tak sądzę.

Na pewno jeśli jest przy instalacji okazja, by informatyk obsługujący sieć klienta przekierował odpowiednie porty, to należy to zrobić, wtedy w przyszłości każda opcja przejdzie. Tymczasem nie miałem szczęścia współpracować z informatykiem przy instalacji sprzętu, a połączenia po translacjach VoIP działają.

Dopisane
    Coś mi nie dawało spokoju... W translacji do ruchu anonimowego nie podaje się zadnych danych operatora, więc jak ma coś do niej trafiać z zewnątrz, jeśli nie przez przekierowane porty...
  • #4 11428652
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA