logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asembler/C - Kod startowy do freescale HCS08 - program nie wchodzi do main()

bleble66 19 Paź 2012 09:35 1746 1
  • #1 11427406
    bleble66
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich,
    Próbuję się uporać z problemem od kilku dni, jednak nie bardzo wiem co jest nie tak, a mianowicie próbuje odpalić najprostszy program zmieniający stan na pinach:

Kod: C / C++
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

uC na jakim pracuje to MPXY8300B6T1 (specyfikacja: http://cache.freescale.com/files/sensors/doc/data_sheet/MPXY8300.pdf?fsrch=1&sr=2)

Używam CodeWarrior V6.3, program wgrywa się bez problemu do pamięci uC i w trakcie debbuging-u program chodzi tylko po początkowych adresach (kod od C000)

To jest pierwszy widok po wgraniu i odpaleniu debbugera, po dojściu do rozkazu "E2AD JMP ,X" uC skacze do adrseu C000 (początek kodu użytkownika):
    Asembler/C - Kod startowy do freescale HCS08 - program nie wchodzi do main()

To jest stan po kilku kliknięciach step over, dodam że program potrzebuje 7 kliknięć step over aby zacząć się wykonywać ponownie. Będąc na rozkazie w pamięci C000 po kliknięciu step over uC przechodzi do rozkazów znajduących się na pierwszym obrazku:
    Asembler/C - Kod startowy do freescale HCS08 - program nie wchodzi do main().

Wygląda mi to jakby uC nie wchodzil to funkcji main(), nie jestem dobrym programistą dlatego proszę o pomoc.

Dorzucam jeszcze kod startowy do tego uC znajdujący się wpliku start08.c

Kod: C / C++
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Pozdrawiam
    Mirek
  • #2 11522221
    młoTszy
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    czyżbyś był z EiT na AGH? :)
REKLAMA