Witam,
zwracam się do specjalistów z zapytaniem związanym z możliwością zmiany procesora na szybszy w laptopie HP Pavilion dv9625ew. Nie jestem wielkim znawcą tematu, ale dwa komputery w życiu złożyłem
i prowadzę ich serwisik, niestety nie są to laptopy [mikroorganizmy]. Ale do sedna:
Laptop HP Pavilion dv9625ew:
procesor: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5250, 1500 MHz (9 x 167) - Merom-2M
chipset: Intel Crestline-PM PM965
pamięć: po rozbudowie do 4Gb DDR-2 667 Kingstone
grafika: nVidia 8400gs 128Mb
Bios: po dzisiejszej zmianie Phoenix F.5A [zauważyłem wyraźnie szybsze "odpalanie" lapka]
Programy: Autocad, Robot i inne graficzne 3D okazjonalnie.
Proszę o podpowiedź jaki mogę kupić i oczywiście wymienic na szybszy procesor?
Ceny starszych procesorów spadły i zastanawiam się nad wzrostem wydajności. Na co zwrócić uwagę?
Problemy z grzaniem się Lapka, czy wystapią?
Może ktoś już robił podobny upgrade i podzieli się wrażeniami co do wzrostu wydajności?
Dzięki z góry za podpowiedzi.
pozdrawiam
zwracam się do specjalistów z zapytaniem związanym z możliwością zmiany procesora na szybszy w laptopie HP Pavilion dv9625ew. Nie jestem wielkim znawcą tematu, ale dwa komputery w życiu złożyłem
Laptop HP Pavilion dv9625ew:
procesor: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5250, 1500 MHz (9 x 167) - Merom-2M
chipset: Intel Crestline-PM PM965
pamięć: po rozbudowie do 4Gb DDR-2 667 Kingstone
grafika: nVidia 8400gs 128Mb
Bios: po dzisiejszej zmianie Phoenix F.5A [zauważyłem wyraźnie szybsze "odpalanie" lapka]
Programy: Autocad, Robot i inne graficzne 3D okazjonalnie.
Proszę o podpowiedź jaki mogę kupić i oczywiście wymienic na szybszy procesor?
Ceny starszych procesorów spadły i zastanawiam się nad wzrostem wydajności. Na co zwrócić uwagę?
Problemy z grzaniem się Lapka, czy wystapią?
Może ktoś już robił podobny upgrade i podzieli się wrażeniami co do wzrostu wydajności?
Dzięki z góry za podpowiedzi.
pozdrawiam