logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CCD-TR380E PAL - Białe paski na wyświetlaczu w trybie nagrywania

foxxer672 19 Paź 2012 14:07 2085 2
REKLAMA
  • #1 11428063
    foxxer672
    Poziom 23  
    Ocena: 161
    Witam bardzo serdecznie.
    Mam problem z kamerą Sony CCD-TR380E , a mianowicie w trybie "PLAYER" (odtwarzanie) kamera działa prawidłowo - bardzo dobrze odtwarza filmy, a w trybie "CAMERA" (nagrywanie) jest czarny ekran i białe paseczki. W programie "Paint" narysowałem jak ten problem wygląda. Jeśli w tym czasie włączymy nagrywanie, nagrywany jest tylko dźwięk. Po podłączeniu do telewizora nie odtwarza obrazu nagranego tego fragmentu , lecz tylko dźwięk.
    Sprawdziłem na telewizorze inne stare nagrania i prawidłowo wszystko było na nim odtwarzane.
    Dziękuję za pomoc.
    Rysunek problemu (to się wyświetla na wyświetlaczu)
    Sony CCD-TR380E PAL - Białe paski na wyświetlaczu w trybie nagrywania
    Paski mrugają, i poruszają się w dół.
    Na technice się trochę znam, wiec rozkręcić mogę.
    Jeśli temat jest w złym dziale przepraszam, i proszę o przeniesienie.

Dodano po 43 [minuty]:

Wykryłem także, że często kamera włączona się jakby zacina np. Zamykam kosz na kasetę, lecz nie wsuwa się on tam gdzie trzeba. W tym przypadku trzeba włączyć i wyłączyć kamerę od zasilania. :cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11429048
    ziomus90210
    Poziom 35  
    Ocena: 559
    Masz do wymiany przetwornik CCD, jeszcze niedawno SONY wymieniało te przetworniki za darmo bo miały wadę fabryczną. Zacinanie się mechanizmu to inna sprawa.
  • #3 11429053
    foxxer672
    Poziom 23  
    Ocena: 161
    A gdzie on sie znajduje? W jakiej jest cenie? Proszę o instrukcje odnośnie wymiany.

Dodano po 1 [minuty]:

A nie sam go nie wymienię. Dziękuję za pomoc.

Dodano po 10 [minuty]:

Skontaktuję się z działem obsługi klienta Sony w celu naprawy. Dziękuję za pomoc.
REKLAMA