logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

czarny ekran windows uruchamia sie normalnie ale nie ma ekranu logowania

loveme84 21 Paź 2012 02:16 11652 4
REKLAMA
  • #1 11433342
    loveme84
    Poziom 9  
    Witam

Mam problem z komputerem (Fujitsu Lifebook) Windows 7.
    Siostrzeniec od nowosci nie instalował antywirusa i po pierwszym skanie i usunieciu masy wirusow i trojanów windows po ponownym uruchomieniu nie chce sie załadować.
    Mianowicie. System rusza normalnie,pojawia sie logo windowsa po czym zamiast przejsc na ekran logowania pojawia sie czarny ekran z kursorem. Nie mozna nic zrobic,uruchomic menadzer zadan itp. Odpalanie w trybie awaryjnym nic nie zmienia.

Czy jest szansa naprawic to inaczej niz przez format?
    Windows jest oryginalny niestety komputer nie posiada wypalonej kopii systemu na plycie..
  • REKLAMA
  • #2 11433406
    Amil
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Pożycz od kogoś płytę z windowsem i po uruchomieniu z płyty jest możliwość naprawy i cofnięcia do wcześniejszego stanu. Oraz zapisania zawartości na innym nośniku.
  • REKLAMA
  • #3 11433577
    loveme84
    Poziom 9  
    Nie mam za bardzo od kogo a czas mnie nagli...
    Pytanie moze i głupie ale czy mozna uzyc do naprawy innego systemu windows(np XP).
    I druga kwestia. Posiadam drugi komputer z windowsem 7 .Mozna jakos wykonac kopie Windowsa z niego?
  • REKLAMA
  • #4 11434476
    Amil
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Płyta z xp niestety nie nadaje się. Może być płyta w Vistą lub Win 7.
    Jeżeli masz drugi komputer to możesz sciągnąć Obraz iso Visty lub win 7.
    Nie mogę podać linka skąd bo mnie moderator zablokuje. Są torrenty lub coś podobnego
  • #5 11434870
    loveme84
    Poziom 9  
    Problem rozwiazałam tworzac plyte recovery ze swojego windowsa i wypalajac ją na płyte. Dla zainteresowanych polecam znalezc w internecie artykul pod nazwa "Jak stworzyć dysk ratunkowy Windows 7 Recovery CD". Po utworzeniu trzeba tylko zmienic w bootsetup aby komputer startował z plyty a nie z zepsutego windowsa. Reszte niestety robilam intuicyjnie -wbralam przywrocenie systemu do ostatnio zapisanej kopii. I komputer smiga
REKLAMA