logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP LC 40LE830 - Wymiana matrycy - potrzebna matryca bądź serwis

ak-ka 25 Paź 2012 11:18 17943 7
REKLAMA
  • #1 11448645
    ak-ka
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam,

czy wiecie może, gdzie można dostać matrycę do telewizora LED SHARP LC 40LE830? Uległa uszkodzeniu mechanicznemu. Telewizor świeci 3/4 ekranu jest widoczne, 1/4 do pajączek + paski.

Pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 44 [minuty]:

Padło pytanie czy telewizor na gwarancji? :) Defakto jest na gwarancji, ale nieaktualnej gdyż matryca jest uszkodzona mechanicznie. Lokalizacja Wrocław
  • REKLAMA
  • #2 11449384
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Kolego aby szukać matrycy do tv trzeba wiedzieć jaka matryca jest w tv bo producent potrafi do 1 modelu tv wkładać 4 różne matryce które nie pasują bezpośrednio za siebie.
  • REKLAMA
  • #3 11449603
    ak-ka
    Poziom 9  
    To jest matryca SHARP z podświetleniem w 4 kolorach Sharp Quattron, a model jej to: LK400D3GW50Y

Pomoże koledze teraz w odpowiedzi?
  • REKLAMA
  • #5 11451009
    ak-ka
    Poziom 9  
    odpada autoryzowany serwis, 5 tyś za matrycę ;(
  • #6 11451142
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    No popatrz. Przykre. ;)
    Pozostaje sklep i nowy TV chyba? Niektóre poniżej 3000 chcą tylko za ten model.

I jeszcze taki drobiazg, bo ktoś przeczyta, uwierzy i będzie rozpowszechniał:
    ak-ka napisał:

To jest matryca SHARP z podświetleniem w 4 kolorach Sharp Quattron

Nie o to tu chodzi, szanowny kolego!
  • #7 11581168
    ak-ka
    Poziom 9  
    Witam,

ponieważ próbowałem sam znaleźć wsparcie w kwestii naprawy tego telewizora i niestety nie udało mi się poprzez fora internetowe, mam informację dla innych szukających pomocy.

Telewizor został naprawiony na oryginalnej matrycy (nowej), nie pochodzącej z kradzieży czy też innego podejrzanego miejsca. Jeśli ktoś z Was będzie miał w przyszłości (oby nie) podobny problem mogę polecić sprawdzony serwis TV, który spisał się na piątkę i co najważniejsze ma znajomości :))) a za to się płaci :P

Koszt naprawy z matrycą to ok. 1400 zł. Mam rachunek oraz 3m gwarancji.

P.S.

Informuję że do powyższego modelu nie podchodzi żaden zamiennik, ani też inna matryca z innego modelu SHARP-a.

Ufff... a prawie się poddałem :) .... za 3m dam znać czy dalej świeci:) :D

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 11666927
    ak-ka
    Poziom 9  
    Dla wszystkich pytających na przyszłość:D

Nie sądziłem, że jest Was tak wielu.....

Proszę pozdrowić Pana Roberta od Michała I. :))))

Robert Podsiadło
    55-020 Węgry
    ul. Młyńska 2
    NIP: 914-103-07-98
    Tel. (71) 311-46-20
    Tel. kom. (+48) 601-572-738
    e-mail: serwis.tvkomp(_at_)wp.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje matrycy do telewizora LED SHARP LC 40LE830, który uległ uszkodzeniu mechanicznemu. W odpowiedziach podano, że do tego modelu może być używana matryca SHARP LK400D3GW50Y, jednakże zaleca się ostrożność, ponieważ różne wersje tego samego modelu mogą mieć różne matryce. Użytkownik został poinformowany, że naprawa w autoryzowanym serwisie jest kosztowna (około 5000 zł), a alternatywą może być zakup nowego telewizora. Ostatecznie, jeden z uczestników dyskusji podzielił się informacją o udanej naprawie z użyciem oryginalnej matrycy za około 1400 zł, z gwarancją na 3 miesiące. Podano również kontakt do sprawdzonego serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA