Od strony Thomsona, zarówno polskiej, europejskiej jak i "global" rozpocząłem poszukiwania, ale, umówmy się - ten producent "nie rozpieszcza" użytkownika końcowego pod względem dostępności aktualizacji. Nie wiem tylko dlaczego. Mam sporo upgade'owalnych urządzeń w domu i staram się na bieżąco śledzić temat updateów. Wychodzę z założenia, że jeśli jest nowy firmware do
konkretnego modelu to upgrade'ując zgodnie z zaleceniami producenta nic się nie może stać, zwłaszcza gdy korzystam z dedykowanego podtrzymania zasilania via UPS. A skoro jest nowsza wersja, to przy okazaniu dobrej woli takich osób jak Ty, dlaczego nie mieć jej w swoim sprzęcie ?
Jeśli chodzi o 46FS5246, to nie ukrywam, liczyłem, że może zmieni to coś w sprawie TimeShifta i PVRa, ale juz rozwiałeś moje wątpliwości. Problem natomiast mam z 26HS4246C, który nie dostosowuje automatycznie proporcji obrazu, do tego, co aktualnie jest nadawane z kablówki. Pomaga interwencja pilotem i ręczna zmiana proporcji obrazu, ale na dłuższą metę jest to męczące i denerwujące - pasy na dole i same "grubasy" na ekranie...
Podzielisz się nowszymi plikami FW (nawet, gdy nic "namacalnego" nie zmienią) ?