Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

webasto thermo top e skoda - webasto nie odpala za kazdym razem

mlody55528 26 Oct 2012 22:35 6792 4
  • #1
    mlody55528
    Level 9  
    Witam przeszukałem forum ale nie znalazłem żadnego podobnego tematu więc może ktoś mnie nasunie na jakieś ciekawe rozwiązanie mojego problemu.

    Założyłem webasto do skody superb I wcześniej sam je zdemontowałem z innego pojazdu grupy VW i jestem na 99% pewny ze jest dobrze podłączone(bezpieczniki tylko w tej głównej puszce są w innym miejscu) tylko pompka paliwa jest nowa. Problem w tym że webasto odpala i po jakiejś krótkiej chwili się wyłącza ale nie zawsze nieraz załączy się normalnie. jaka może być przyczyna. webasto jest na sterowniku telestart T91, a dodam że jak płyn chłodzący jest ogrzany to webasto załączy się za każdym razem
  • #2
    Kagetora
    Level 16  
    Kiedyś miałem przygody ze źle zamontowaną pompką. Jest to ustrojstwo kapryśne i wymaga zachowania konta montażu, znajdź gdzieś dokumentacje.
  • #3
    skylark
    Level 25  
    Może spadek napięcia przy załączeniu? Nie może spaść poniżej 10V na kostce urządzenia podczas startu.
  • #4
    miler80
    Level 34  
    Zdiagnozuj je najlepiej i sprawdź jaki błąd podaje, mi się wydaje że jest źle wpięte w obieg cieczy i się przegrzewa, a jak płyn jest ciepły to na otworzonym termostacie ma poprostu obieg i pracuje normalnie.
  • #5
    mlody55528
    Level 9  
    ok dzieki za rady jak zdiagnozuke to sie odezwe