Witam. Mam problem, a raczej pytanie. Posiadam kartę Gainward Nvidia GeForce 8600GT Golden Sample (GoesLikeHell Edition). Kartę kupiłem używaną, zaraz po podłączeniu jej do komputera sprawdziłem jej temperaturę. Wynosiła 60c w spoczynku. Wyłączyłem komputer, zmieniłem pastę na nową, popularną REVOLTEC-a za 4zł. Teraz temperatury w spoczynku wynoszą od 52c do 58c, a pod 100% obciążeniem (Gra Sleeping Dogs) najwyższą jaką zanotowałem było 75c. Jeśli to coś zmieni, miałem problem z terkoczącym wentylatorem od chłodzenia, przez co zdemontowałem go, wziąłem inny chyba 40mm, wyłamałem go z plastikowej obudowy, i zamontowałem do radiatora kropelką. Moim zdaniem sprawuje się dobrze, bo przy 100% pracy wentylatora nie słychać go prawie wcale. Aha, i jeszcze jedno. Radiatory od pamięci są ciepłe, ale nie parzą. Karta jest również ciepła po stronie PCB w miejscu GPU i sekcji zasilania. Zasilanie 6PIN podłączone przez przejściówkę do molexów. I teraz pytanie, czy jest się czym martwić? Czy to odpowiednie temperatury dla tej karty?
PS. Czy lepiej jak dwa molexy z przejściówki 6PIN są podłączone obydwa do jednej lini 12v czy jeden do jednej, drugi do drugiej?
PS. Czy lepiej jak dwa molexy z przejściówki 6PIN są podłączone obydwa do jednej lini 12v czy jeden do jednej, drugi do drugiej?