logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie łączy się z monitorem po resecie - karta graficzna czy przegrzewanie?

seba252 27 Paź 2012 17:44 1299 3
REKLAMA
  • #1 11456856
    seba252
    Poziom 2  
    Problem wygląda tak : kilka dni temu gram sobie jak to robiłem prze 2 lata ( bo dwa lata mam ten komputer) i nagle bach zawiecha jakieś mazaje na monitorze. Resetuje, w rezultacie nie włącza się monitor myślę coś nie tak z monitorem podłączam coś innego to samo dodatkowo po włączeniu kompa chłodzenie karty graficznej dokładnie umieszczane w niej diody gasną i zapalają sie. Z powodu ze było późno idę spać uprzedni resetuje biosa. Gdzieś około następnego dnia 12 postanawiam znowu po wojować z komputerem o dziwo włącza się normalnie tylko wyskakuje coś o uruchomieniu w stanie awaryjnym. Zadowolony korzystam z niego normalnie po jakimś czasie sytuacja sie powtarza znowu zwiecha reset , na początku nie działa monitor po jakimś czasie około godziny działa. Sytuacja powtórzyła się już z 10 razy. Podejrzewam kilka czynników :
    - coś się może przegrzewać , ale zastanawia mnie dlaczego dopiero teraz nie a nie przed dwoma laty albo czemu teraz a nie naprzykrzy w lecie.
    - karta graficzna lub zasilacz ale nic nie jest napuchnięte chodzi mi o kondensatory.
    - być może to cos z systemem operacyjnym

konfiguracja nie pamiętam dokładnie ,ale napisze co pamiętam :
    - zasilacz 500V
    -plyta m4a77td pro
    - Amd althlon 4x2,6 hz
    -dysk baracuda 500gb
    - karta radeon 5770 hd 1gb
    -4 gb ramu

Użyj przycisku Zmień a następnie [Pisownia] i doprowadź niechlujny post do porządku. [WojtasJD]
  • REKLAMA
  • #2 11456919
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11472567
    seba252
    Poziom 2  
    zasilacz - Logic 350W 120mm. Sprawdziłem czarna listę zasilaczy i on tam figuruje. Komputer składał mi sklep Vico. Mam jeszcze gwarancie także niedługo im zawiozę komputer blednie myślałem ze może to system operacyjny zawodzi zrobiłem format i teraz przy instalacji nowego systemu cały czas komputer się resetuje lub zacina.
  • #4 11472705
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Na początek pomiar napięć i zasilacz do wymiany, skoro masz go dwa lata to dziwne, że gwarancja jeszcze obowiązuje.
REKLAMA