Witam ma problem moją nokie 3310 nieche wykryć porgram Oxygen Phone Manager 2.2.2 mozę to jest wina modyfikowanego softu powiem jeszcze że mam kabel na com 1
Też miałem taki problem okazało się że nie było dobrego styku z baterią. Napewno masz kabel gdzie bateria jest mocowana trochę pod kątem wtedy styki nie zawsze dobrze łączą
Może jak oderwiesz tą osłone z gombki to będzie działało bo ja tak miałem ze jak była ta osłona to nie chciało łaczyć ale jak to wyrwałem to już jest OK
Ale się uśmiałem. Z tą gąbką zabezpieczającą to nawt chyba się nie da włożyć, ale nie próbowałem.
A tak poważnie to działaj w win98 bo XP trudno jest zmusić do komunikacji z telefonem. Sprawdź też czy jest komunikacja w innych programach np: Logo Menager. Skorzystaj z programu który zamieścił karizmo jest całkiem niezły.
Zajrzyj tutaj: http://www.gsm-support.net/shop/page.php/beforestart.inc/_83/pl/index.html[/quote]
Ja na XP nie mam problemów z mbusem ,fbusem i nawet flasherem.Co prawda mam zainstalowany Port IO do flashera ale nic to nie ma wspólnego z mbusem który chodzi na COM i na XP nie powinno byc żadnych problemów.Nie jest to wina modyfikowanego softu ,na różnych próbowałem i jest ok.A z tym kontaktowaniem baterii po podłączeniu złącza pod baterię to prawda.Naszarpałem sie wiele razy z tym w telefonach które mają takie złącze ,jest ilka modeli które to mają.
Ja user port zainstalowałem z innego powodu ,mianowicie LCD podłaczony pod LPT nie działał bez niego.Być może flasher by działał ale na forum ludzie pisali że mieli czasami problemy na XP z flasherem i user prot pomagał.
✨ Problem z wykryciem telefonu Nokia 3310 przez program Oxygen Phone Manager 2.2.2 może wynikać z kilku przyczyn. Jedną z nich jest słaby kontakt styków pod baterią, szczególnie gdy kabel COM1 jest podłączony pod kątem, co powoduje niestabilne połączenie. Usunięcie gąbki zabezpieczającej piny kabla często rozwiązuje problem komunikacji. Dyskusja wskazuje, że system operacyjny Windows XP nie powinien stanowić przeszkody, choć niektórzy użytkownicy zalecają korzystanie z Windows 98 lub instalację sterowników User Port dla poprawy działania flashera i innych narzędzi. Zaleca się także sprawdzenie komunikacji z telefonem za pomocą innych programów, np. Logo Manager lub narzędzi udostępnionych przez społeczność GSM. Modyfikowany soft telefonu nie jest uznawany za przyczynę problemu. Wygenerowane przez model językowy.