logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

3310 komputer. Oxygen Phone Manager 2.2.2 nie chce wykryć telefonu.

RobinXP 01 Lut 2005 01:03 1172 8
REKLAMA
  • #1 1186858
    RobinXP
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam ma problem moją nokie 3310 nieche wykryć porgram Oxygen Phone Manager 2.2.2 mozę to jest wina modyfikowanego softu powiem jeszcze że mam kabel na com 1
  • REKLAMA
  • #2 1186880
    przemrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 22
    Też miałem taki problem okazało się że nie było dobrego styku z baterią. Napewno masz kabel gdzie bateria jest mocowana trochę pod kątem wtedy styki nie zawsze dobrze łączą
  • #3 1187900
    jarma_legia
    Poziom 14  
    Może jak oderwiesz tą osłone z gombki to będzie działało bo ja tak miałem ze jak była ta osłona to nie chciało łaczyć ale jak to wyrwałem to już jest OK
  • REKLAMA
  • #4 1193014
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Sorry - wy pchacie ta koncówke z gąbka zabezpieczajacą? Jak tak to respect ehheheheh :)
  • #5 1193154
    stanek24
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    :) Ale się uśmiałem. Z tą gąbką zabezpieczającą to nawt chyba się nie da włożyć, ale nie próbowałem.

A tak poważnie to działaj w win98 bo XP trudno jest zmusić do komunikacji z telefonem. Sprawdź też czy jest komunikacja w innych programach np: Logo Menager. Skorzystaj z programu który zamieścił karizmo jest całkiem niezły.
    Zajrzyj tutaj: http://www.gsm-support.net/shop/page.php/beforestart.inc/_83/pl/index.html[/quote]
  • #6 1193189
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 205
    Ja na XP nie mam problemów z mbusem ,fbusem i nawet flasherem.Co prawda mam zainstalowany Port IO do flashera ale nic to nie ma wspólnego z mbusem który chodzi na COM i na XP nie powinno byc żadnych problemów.Nie jest to wina modyfikowanego softu ,na różnych próbowałem i jest ok.A z tym kontaktowaniem baterii po podłączeniu złącza pod baterię to prawda.Naszarpałem sie wiele razy z tym w telefonach które mają takie złącze ,jest ilka modeli które to mają.
  • REKLAMA
  • #7 1193355
    lackyluck
    Poziom 21  
    zgadzam się z Pi-Vo, wszystko robię na xp, nawet bez żadnych user portów, mam home edition ale nie nażekam....
  • REKLAMA
  • #8 1193519
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 205
    Ja user port zainstalowałem z innego powodu ,mianowicie LCD podłaczony pod LPT nie działał bez niego.Być może flasher by działał ale na forum ludzie pisali że mieli czasami problemy na XP z flasherem i user prot pomagał.
  • #9 1217271
    piteq
    Poziom 11  
    Zdecydowanie problem - rozwiąże usunięcie gąbki zabezpieczającej piny
    Oxygen zacznie działać pod WinXP :cunning:

Podsumowanie tematu

✨ Problem z wykryciem telefonu Nokia 3310 przez program Oxygen Phone Manager 2.2.2 może wynikać z kilku przyczyn. Jedną z nich jest słaby kontakt styków pod baterią, szczególnie gdy kabel COM1 jest podłączony pod kątem, co powoduje niestabilne połączenie. Usunięcie gąbki zabezpieczającej piny kabla często rozwiązuje problem komunikacji. Dyskusja wskazuje, że system operacyjny Windows XP nie powinien stanowić przeszkody, choć niektórzy użytkownicy zalecają korzystanie z Windows 98 lub instalację sterowników User Port dla poprawy działania flashera i innych narzędzi. Zaleca się także sprawdzenie komunikacji z telefonem za pomocą innych programów, np. Logo Manager lub narzędzi udostępnionych przez społeczność GSM. Modyfikowany soft telefonu nie jest uznawany za przyczynę problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA