logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam oprogramowania pod Windows do Metexa M4650CR do pobierania pomiarów

yeeezooo 10 Mar 2003 13:20 3657 6
  • #1 120852
    yeeezooo
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    jak wyzej szukam programiku ktory umozliwi mi sciaganie i wyswietlanie pomiarow z zadanym krokiem czasowym, niestety miernik kupilem z softem na 5 i 1/4 cala dyskietce :) jezeli ktos ma taki soft lub zna ciekawe linki to z gory dziekuje za pomoc. To co udalo mi sie znalesc to glownie az dwa programiki pod dos a potrzebuje pod winde :D
  • #2 120893
    lewek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Podaj adres to Ci podeślę (z tym że jutro jak nie zapomnę), mam coś pod winde ale tylko 3.11 -krótkie nazwy(chodzi pod 98)
  • #3 120925
    yeeezooo
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    adres poszedl na pw
  • #4 125713
    lewek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    No to już powinieneś mieć
    Pozdraviam
  • #5 1802752
    bonzo f
    Poziom 29  
    Ocena: 23
    posiadam miernik METEX m4650cr prosze o soft do niego. znalazlem CC-DDM.exe moze cos wiecej ktos ma.
  • #7 1812882
    vihajster
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Program do metexa jest bardzo prosty, wlaściwie prymitywny
    i można go napisać samodzielnie w czymkolwiek.
    Na firmowej dyskietce jest plik źródłowy w basicu,
    na którym można się wzorować. Obsluga jest całkowicie
    tekstowa: wysyłamy do miernika literkę "D" (piszę z pamięci,
    ale to raczej jest D), a miernik odsyła wynik również jako tekst
    o stałej dlugości, zakończonay CR LF.
    Poeksperymentować można dowolnym programem terminalowym,
    np Hyperterminalem z windowsów.
    Zawartość firmowej dyskietki jest na elektrodzie, w razie
    czego mogę poszukać u siebie i podesłać.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano oprogramowania pod system Windows do pobierania i wyświetlania pomiarów z miernika METEX M4650CR z możliwością ustawienia kroku czasowego. Dostępne były głównie programy działające pod DOS, natomiast brakowało wersji dla Windows 98 lub nowszych. Użytkownicy udostępnili link do zawartości firmowej dyskietki z oprogramowaniem, które obsługuje również rodzinę M46XXCR. Program jest prosty, tekstowy, komunikujący się z miernikiem przez wysłanie znaku "D", na co miernik odpowiada tekstowym wynikiem pomiaru zakończonym CR LF. Można użyć dowolnego programu terminalowego, np. Hyperterminala, do eksperymentów z komunikacją. Na dyskietce znajduje się także kod źródłowy w BASIC-u, który może posłużyć do napisania własnego oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA