logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

schemat MASTERCOOK PTDE-134 EC - wypalone elementy w module -potrzebny schemat

zenek71 09 Lis 2012 19:36 3816 6
REKLAMA
  • #1 11509263
    zenek71
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z ( MASTERCOOK PTDE-134 ECO ) pralka z wsadem od góry.
    Na module wypaliło mi parę elementów. Szukałem w necie schematu - jest tysiące- ale do mojego modelu nie znalazłem.
    Proszę o poradę gdzie go znajdę ?

pozdrawiam
    zenek71
  • REKLAMA
  • #2 11510641
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3375
    Chyba nigdzie. Zamieść zdjęcia.
  • REKLAMA
  • #3 11524473
    zenek71
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    dołączam foto. schemat MASTERCOOK PTDE-134 EC - wypalone elementy w module -potrzebny schemat schemat MASTERCOOK PTDE-134 EC - wypalone elementy w module -potrzebny schemat

pozdrawiam
    zenek71
  • REKLAMA
  • #4 11527027
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3364
    R od 18 do 22 ma wartość 1kΩ . Do spr. TR1 TR2 i TR3 . W sumie czarno widzę przyszłość tego modułu. Zalany był panel :?
  • REKLAMA
  • #5 11989058
    ARCZI84
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam

Ja też posiadam taką samą pralkę i nie wiem czemu nie reaguje na włączenie, żadna kontrolka się nie zapala tak jakby prąd nie dochodził. Rozbierałem ją i prąd dochodzi do programatora, ale nie wiem gdzie dalej szukać uszkodzenia. Proszę o jakąś pomoc w tej sprawie.
    Pozdrawiam
  • #6 11997676
    Dariusz23a
    Poziom 14  
    Ocena: 52
    ARCZI84 napisał:
    Witam

Ja też posiadam taką samą pralkę i nie wiem czemu nie reaguje na włączenie, żadna kontrolka się nie zapala tak jakby prąd nie dochodził. Rozbierałem ją i prąd dochodzi do programatora, ale nie wiem gdzie dalej szukać uszkodzenia. Proszę o jakąś pomoc w tej sprawie.
    Pozdrawiam

Witam sprawdż napięcia na module.Przetwornica napięcia IC1 TNY.. i elementy wokół.
    Pozdro
  • #7 12003385
    ARCZI84
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    OK wielkie dzięki za podpowiedź, jak to sprawdzę to zamieszczę informację. Może wspólnymi siłami uruchomimy tą pralkę :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pralką MASTERCOOK PTDE-134 ECO, w której na module wypaliły się elementy. Poszukuje schematu do tego modelu, jednak nie może go znaleźć w Internecie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują zamieszczenie zdjęć uszkodzonego modułu oraz podają wskazówki dotyczące diagnostyki, takie jak sprawdzenie wartości rezystorów oraz napięć na module. Pojawiają się również pytania o inne problemy z pralką, takie jak brak reakcji na włączenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA