logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić kolejność kanałów i głośność na dekoderze Polsat MINI HD?

biomedyczny 11 Lis 2012 08:51 9867 6
REKLAMA
  • #1 11514517
    biomedyczny
    Poziom 26  
    Ocena: 60
    Jak ustawić sobie listę kanałów? Np 1 TVP1 2 TVP2 itd

Wchodzę w Menu > organizacja kanałów> 0000 > próbuje kopiować kolorowymi przyciskami według info.
    Ale się nie da.
    Pisze operacja niemożliwa.

Poradzi ktoś coś?

Dodano po 1 [minuty]:

A i jeszcze jedno pytanie.

Czy da się ustawić poziom głośności po włączeniu dekodera. Tak by był na full. A nie na połowie.

Dodano po 40 [minuty]:

Zauważyłem że można przestawiać kanały powyżej 200 czyli FTA

Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]:

Super z tego co mi się udało poczytać Polsat od zeszłego roku stworzył sobie własną listę kanałów której nie da się zmieniać na mini HD.

Wstawiam listę kanałów w word.
    Załączniki:
    • Lista Polsat .doc (57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 11514803
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 397
    Lista główna ma zawsze kolejność narzuconą przez POLSAT.
    Możesz tworzyć maksymalnie 8 list własnych oznaczanych różnymi ikonami np. pies, mrówka, delfin, gwiazdka, słoń ...)
    Lista główna jest bez ikony.
    Listy tworzy się zgodnie z opisem na stronie 13 instrukcji. Należy wcześniej przygotować sobie na kartce projekt listy, gdyż w przypadku pomyłki podczas wpisywania nie ma możliwości poprawki - trzeba listę usunąć i wpisywać od początku. Podczas późniejszego użytkowania list przełącza się między nimi niebieskim klawiszem z gwiazdką. Ale przełączanie jest losowe i przy dużej liczbie list jest to loteria, za którym kliknięciem wyświetli mi poszukiwaną listę.
    Ja mam:
    1. listę główną (bez ikony)
    2. Kanały HD
    3. Kanały sportowe
    4. Kanały muzyczne
    5. Kanały polskie
    Wydaje mi się, że to najszybszy sposób obsługi.
    Klikam klawisz z niebieską gwiazdką kilka razy ,aż pokaże się właściwa lista, a następnie przewijam listę (góra-dół). Na każdej liście mniej więcej pamiętam kolejności kanałów. Przy zgaszonym świetle nie muszę wpisywać na pilocie konkretnych kanałów. Przecież używam tylko 3 klawiszy (niebieski z gwiazdką, plus i minus)
    Niektóre numery na liście próbuje zarezerwować dekoder dla kanałów Polsatu, ale poprawiając kilkakrotnie tą listę dekoder rezygnuje. Tak więc jeżeli tworzysz listę z kanałem TVP-1 jako pierwszy na liście, a dekoder wymusi pod tym numerem kanał Polsatu to nie rezygnuj. Załóż jeszcze raz tą listę i wpisz pod numerem 1 TVP-1. jeżeli dekoder jest uparty to powtórz jeszcze raz. W końcu ci ustąpi i możesz mieć listę :
    1-TVP-1
    2-TVP-2
    3-......
    Zbyt duża ilość list utrudnia wyszukiwanie, gdyż losowo można trafić na poszukiwaną listę po kilkunastu kliknięciach niebieskiego klawisza z gwiazdką.
    Ja mam 4 listy własne i jedną ogólną i jest OK.
  • REKLAMA
  • #3 11515126
    biomedyczny
    Poziom 26  
    Nie widzę nic takiego w polsat mini a na 13 stronie instrukcji mam pilota :)
    Mam 8 list ulubionych nie żadne zwierzątka.
    Ja zmianę listy głównej na inną mogę dokonać zielonym klawiszem.

Ale jeśli robię np swoją liste ulubionych od razu standardowo tam jest 200 kanałów czerwonych których nie mogę ruszyć. Nie mogę kopiować, zmieniać numerów itd. Mogę jedynie te powyżej 200.
  • REKLAMA
  • #4 11515225
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 11515265
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 397
    Sorry, to nieporozumienie.
    Nie podałeś szczegółowo sprzętu, a jedynie dekoder Polsatu Mini.
    Ja odpowiedziałem w temacie: dekoder Polsatu Mini HD 2000, używanego przy odbiorze satelitarnym cyfrowego Polsatu. Stąd to nieporozumienie.
  • #6 11515269
    biomedyczny
    Poziom 26  
    tia i mam skakać na 114 kanał np zamiast poustawiać sobie po ludzku..

Polsat mini to nie mini hd 2000
  • #7 11515277
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dekodera Polsat MINI HD mają trudności z ustawieniem własnej listy kanałów oraz poziomu głośności. Główna lista kanałów jest narzucona przez Polsat i nie można jej zmieniać. Możliwe jest tworzenie maksymalnie 8 własnych list, jednak użytkownicy zauważają, że nie mogą edytować kanałów poniżej numeru 200. W przypadku głośności, niektórzy użytkownicy chcieliby, aby dekoder włączał się z maksymalnym poziomem głośności, co nie jest możliwe. W dyskusji podkreślono, że Polsat ma swoją specyfikę w zarządzaniu kanałami, co może być frustrujące dla użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA