logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak pomalować starą zapalniczkę benzynową farbami samochodowymi?

Rezuter 13 Lis 2012 19:52 2121 2
REKLAMA
  • #1 11525559
    Rezuter
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam
    Mam tu taki dziwny pomysł i muszę go zrealizować a że nie znalazłem odpowiedniego działu piszę tutaj.
    A więc mam zapalniczkę benzynową ma z 20 lat albo lepiej, jest strasznie poharatana i wyszedł już całkowicie mosiądz (wcześniej o ile się nie mylę była chromowana)
    Miałem zamiar ją pomalować pod kolor mojego auta które ostatnio malowałem i została mi puszka sprayu, mam także farbę podkładową boll w sprayu jest to farba antykorozyjna do auta no i na koniec mam jeszcze bezbarwny spray który także używałem do malowania auta.
    Teraz moje pytanie czy jak już bym dotarł tą zapalniczkę ładnie papierkiem następnie odtłuścił dał na to podkład, kolor 2 warstwy i na koniec kilka warstw bezbarwnego to mi to jakoś wytrzyma?
    Wszystkie farby są samochodowe niby na aucie się trzymają ale przecież nie stukamy blachą o blachę jak w przypadku zapalniczki gdy ją zamykamy.
    Może mam użyć innych farb? tylko nie widzi mi się zakup 0,5 l farby na jednorazowe malowanie kawałka metalu... Aha i nie wiem czy ten czerwony materiał to na 100% mosiądz.
    Proszę o radę
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11526059
    jacur
    Poziom 32  
    Ocena: 295
    Rezuter napisał:
    Aha i nie wiem czy ten czerwony materiał to na 100% mosiądz.
    Proszę o radę

Obudowa może być stalowa miedziowana przed powłoką chromu lub niklu. ale to są tylko gdybania .
  • #3 11526330
    Rezuter
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Hmm to może żywicą to zalać dać na szlifierkę taśmową wyrównać i by lepiej trzymało? dać tam warstwę tej żywicy z 1mm albo mniej? jak myślisz?
REKLAMA