logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech HD Pro Webcam C920 - przy starcie systemu kamerka jest nie wykrywana!

Ultimion 19 Lis 2012 03:16 3807 3
REKLAMA
  • #1 11546892
    Ultimion
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam

kupilem nie dawno kamerke Logitech HD Pro Webcam C920 zainstalowalem wszystko co sie dalo, problem mam w tym, ze kamerka nie jest wykrywana po wylaczeniu komputera, czyli jak wlączam komputer ponownie nie wykrywa jej, musze ja wypiac z USB i ponownie podlączyc, wtedy kamerka jest wykryta i instaluje sie i oczywiscie dziala poprawnie. Pytanie tylko mam dlaczego musza ja wypinac z USB ? przeciez klawiature i myszke (tez Logitech) nie trzeba wypinac .... zreszta fdrukarki tez nie (HP). czy cos jest nie tak z kamerką ? jakies dziwne ustawnienie ? a moze jakis problem w firmware kamerki i trzeba cos z aktualizowac ?

Czy ktos ma taki sam problem z tą kamerą ?
  • REKLAMA
  • #2 11547251
    herkules_00
    Poziom 15  
    Sprawdzałeś na rożnych portach USB?
    Poprawnie ją zainstalowałeś? Czasami bezwzględnie należy najpierw zainstalować sterowniki, a później podpiąć kamerkę.
    Spróbuj ją odinstalować i usunąć śmieci z nią związane z rejestru, restart i zainstalować jeszcze raz.
  • REKLAMA
  • #3 11548557
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 253
    Warto sprawdzić, czy na innym komputerze, występuje ten efekt, jeśli nie to wina systemu/komputera;)
  • #4 11573648
    Ultimion
    Poziom 10  
    wiec jest tak.... dalem koledze kamerke i u niego jest ok, sprawdzilem wiec u siebie co moze byc przyczyna... moze jakis wirus ? zauwazylem tez, ze jak wyciagne pendrive z portu USB (poprzedajac ten fakt bezpiecznym usuwaniem sprzetu) zawiesza mi sie komp... czyli bezwzglednie cos jest nie tak
    Natomiast myszke i klawiature moge odpinac i przypinac i jest ok .

Wlazlem wiec do biosu... moze jakies ustawienia... no ale tam nic ciekawego nie znalazlem, ale cos innego mnie zaniepokoilo. otoz poziom napiec zasilacza:

5V i 12V jest ok , ale zamiast 3,3V mam 3,0V czyli troszke za malo....

podam teraz troche szczegolow na temat kompa:

Plyta glowna ASUS P6T Deluxe, z grafika Asus GTX650Ti, i 6 dyskami i DVD.
    Zasilacz moze troszke slaby ... bo to jest Yesico 560W z tym, ze wszystko ladnie mi chodzi... a na zasilaczu mam wskaznik ile W pobiera z sieci i zazwyczaj nie przekracza to 300W wiec nie wiem sam jak to jest z tymi Watami w zasilaczach.. :)

mogly mi pasc wszystkie porty USB w tak dziwny sposob ? ( w sumie mam 12 portów USB)
REKLAMA