logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

wyciszenie czystego wyjścia w Alesis Multimix4 USB

d00d 27 Lis 2012 19:19 1302 1
REKLAMA
  • #1 11581886
    d00d
    Poziom 2  
    Cześć,

Mam problem związany z mikserem/interface'em Alesis Multimix4 USB podłączonym do komputera.

Kwestia jest taka, że mixer/interface wypuszcza dźwięk wejścia liniowego (LINE IN 1) dwoma ścieżkami. Jedna idzie przez USB do komputera i stamtąd wraca do wyjścia głównego (MAIN OUT w mikserze), zmodyfikowana tak jak tego chcę. Jednak druga idzie tak jakby bezpośrednio (niemodyfikowana) w mikserze do wyjścia głównego (MAIN OUT). Efektem końcowym jest mieszanie się (na MAIN OUT) czystego dźwięku z wejścia (LINE IN 1) oraz tego samego dźwięku modyfikowanego w komputerze (czyli z USB).

To, co chciałbym osiągnąć, to wypuszczenie przez MAIN OUT na żywo dźwięku tylko zmodyfikowanego w komputerze (który pochodzi z LINE IN 1), bez odsłuchu czystego wejścia LINE IN 1.

Interface działa na sterowniku ASIO4ALL v2 albo na MME/DirectX, jednak na obydwu ustawieniach wygląda to tak samo. Próbowałem szukać w programie ASIO4ALL v2 Off-Line Settings opcji, która mogłaby wyłączyć bezpośrednie wyjście (no ale się nie udało).

Reszta podłączeń wygląda tak, że z MAIN OUT wychodzi kabel do zewnętrznego wzmacniacza i stamtąd wychodzi na głośniki.

Będę wdzięczny za pomoc!

Piotrek

ps. specyfikacja urządzenia tutaj:
    http://www.alesis.com/multimix4usb
  • REKLAMA
  • #2 11584243
    Gortuz
    Poziom 9  
    Hej,

Mam podobny mixer (iMultimix 8) i w moim przypadku jest to jedynie kwestia wciśnięcia 2 guzików. W Twojej wersji ich nie widzę. Spróbuj dokładnie przekartkować instrukcję jeżeli posiada to takową opcję to na pewno będzie to opisane. ;)

Edit.
    Właśnie przeczytałem dostępne materiały na ich stronie. Baaardzo uboga instrukcja.
    Jeżeli dostałeś wraz z mixerem te same materiały to spróbuj pokombinować w opcjach twojego programu w którym "zmieniasz" dźwięk.

Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem ;)
REKLAMA