logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Vaio VPCEB3Z1E - Czarny ekran i wyłączanie po reballingu, co dalej?

cypikh 28 Lis 2012 00:22 1263 3
REKLAMA
  • #1 11583534
    cypikh
    Poziom 9  
    Witam,

Mialem ostatnio problem z laptopem : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2409374.html

Zostal wykonany reballing, dzialal dopoki go dostalem ( moze efekt zlego transportu ? ). Teraz zamiast pionowych pasow nie ma nic - wlacza sie bez zadnych oznak pracy, pali sie tylko zielona dioda, po kilkunastu sekundach zaskakuje wentylacja, pracuje chwile i komputer sie wylacza. Ekran caly czas czarny. Jaka moze byc tego przyczyna ? Reball nie pomogl, czy tu chodzi o grafike + cos jeszcze ?
  • REKLAMA
  • #2 11583546
    Danio47
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Może tylko podgrzeli - też słyszałem o takich praktykach. Ale to działa na krótką metę.
    Wyślij jeszcze raz z reklamacją do serwisanta, który to robił.
  • REKLAMA
  • #3 11583741
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1541
    Pisałem Ci że rebaling nic nie pomoże.
    Dostałeś jakąś gwarancję na naprawę?
  • #4 11587710
    cypikh
    Poziom 9  
    Reballing to byla ostatecznosc, poniewaz wymiana czesci ( nie wiem dokladnie jakich, nie dostalem zadnych informacji na temat tego co dokladnie bylo wymieniane ) nie przyniosla skutku, wiec nowe czesci zostaly wymontowane, na miejsce wrocily stare + reballing. Efekt jest taki, ze teraz nie dziala wcale. Z tego co wiem to chyba wymienial jeszcze sockety do grafiki na plycie glownej (?)
REKLAMA