logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co oznacza dziwny znaczek zamiast ikony WiFi na moim urządzeniu?

angora08 01 Gru 2012 10:38 2973 7
REKLAMA
  • #1 11596054
    angora08
    Poziom 10  
    Co jakiś czas zamiast standardowego znaczka wifi wyskakuje jakiś dziwny znaczek pokazany poniżej. Czasem po jakimś czasie pokazuje się poprawny a czasem nie. Co to oznacza ? I co to za znaczek. Co oznacza dziwny znaczek zamiast ikony WiFi na moim urządzeniu?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11596101
    angora08
    Poziom 10  
    właśnie o to chodzi że ja mam połączenie
  • #4 11596118
    basstec
    Poziom 34  
    Ocena: 178
    Mam to samo i przestałem się przejmować, jakiś bug w windowsie pewnie.
  • REKLAMA
  • #5 11596122
    angora08
    Poziom 10  
    aha możliwe
  • #6 11596250
    Cowboy zagrabie
    Poziom 31  
    Ocena: 502
    To jest znaczek braku połączenia w przypadku korzystania z modemu wpiętego bezpośrednio do usb, jeżeli korzystasz z wi-fi, powinna się wyświetlać ikona siły sygnału.
    W momencie korzystania z wi-fi, zamknij program obsługujący modem, i sprawdź ustawienia ikon obszaru powiadomień.
  • REKLAMA
  • #7 11596270
    basstec
    Poziom 34  
    Ocena: 178
    Nie gadaj głupot, ja nie mam żadnego modemu, powyłączane wszystkie połączenia nie używane czyli uruchomione tylko wifi, po wybudzeniu z hibernacji mam od HP Wireless Asistant informacje, że wifi jest podłączone a status ikonki się nie zmienia, wchodząc dalej w ustawienia niby jest wszystko w porządku tylko jak by ikona się nie odświeża. Czasami tak jest a czasami nie.
  • #8 11596339
    Cowboy zagrabie
    Poziom 31  
    Ocena: 502
    W domu korzystam z internetu poprzez router i wtedy mam ikonę siły sygnału, a w podróży wpinam modem bezpośrednio do USB i wtedy mam (telewizorek z antenką) ;) . Gdy wyjmę modem bez zamykania "blueconect`a" to mam właśnie tak jak w #1

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z pojawiającym się dziwnym znaczkiem zamiast standardowej ikony WiFi na urządzeniach. Wiele osób zauważa, że mimo aktywnego połączenia z siecią, ikona nie odzwierciedla tego stanu, co może być spowodowane błędem w systemie operacyjnym, takim jak Windows. Niektórzy użytkownicy korzystają z modemów USB, co może wpływać na wyświetlanie ikon. W przypadku korzystania z routera, ikona siły sygnału jest poprawna, natomiast po wybudzeniu z hibernacji mogą występować problemy z odświeżaniem ikon. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień ikon w obszarze powiadomień oraz zamknięcie programów obsługujących modemy, aby poprawić sytuację.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA