Witam posiadam dysk ata 80 Gb seagate lecz moja płyta gw nie posiada wyjść na tym interface więc zakupiłem przejściówkę a jako ze cos mnie podkusiło to kupiłem ja za tylko 36 zł i jest ona na USB przejściówka działa z dyskami 2-6 Gb lecz gdy podpinam mój 80 system wyświetla jak zawsze komunikat ze ,,to urządzenie może działać szybciej ,, mimo ze mam tylko USB 2.0 i USB 3.0 (w 3.0 w ogóle nie widzi przejściówki ) ale dysk nie pojawia się jak inne w ,,mój komputer,, ani w ,,zarządzanie dyskami,, a ponadto programy jak,, hd tune ,, i właśnie ,,zarządzanie dyskami,, nie odpalają to znaczy system łapię zwiechę i po odpięciu USB wszystko się odwiesza i wyświetla komunikat o formatowaniu dysków ,,l,, ,,m,, i ,,k,, (mam na dysku 3 partycje) dysku nie widzi stary komputer gdyż płyta po aktualizacji nawet biosu nie obsługuje więcej jak 60 Gb dysków .
w google nie znalazłem niczego pasującego do mojego problemu wiec pytam tu dysk jest na 99% sprawny pracował u mnie w starym komputerze w którym upaliła się karta graficzna i przesiadłem się na całkiem nowy a tamten sprzedałem .
Dziękuje za wszelka pomoc .
ps. posiadam bardzo leciwą kartę WinFast ATA66 na pci lecz mój komputer przy podpiętej karcie nie chce nawet biosu odpalić
w google nie znalazłem niczego pasującego do mojego problemu wiec pytam tu dysk jest na 99% sprawny pracował u mnie w starym komputerze w którym upaliła się karta graficzna i przesiadłem się na całkiem nowy a tamten sprzedałem .
Dziękuje za wszelka pomoc .
ps. posiadam bardzo leciwą kartę WinFast ATA66 na pci lecz mój komputer przy podpiętej karcie nie chce nawet biosu odpalić