logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - Rozdzielczość Full HD, wyglądająca nietypowo

maryl16 06 Gru 2012 16:25 3000 2
REKLAMA
  • #1 11617939
    maryl16
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    Nie wiedziałem jak dokładnie nazwać temat więc wymyśliłem taki.
    Włączam komputer i widzę dziwne rozmieszczenie ikon. Wszystko jest takie wielkie, nawet pasek zadań /jak na załączonym screen'ie/. Wcześniej wszystko było dobrze. Reinstalacja sterowników nie przyniosła żadnych efektów. Wiem że wielkość ikon można zmieniać za pomocą Ctrl + Rolka Myszki, ale to nie zmienia paska zadań, a ikony nadal wyglądają nietypowo. Wszystkie sterowniki są aktualne. Monitor mam podłączony za pomocą kabla HDMI, czasem podłączam również TV za pomocą kabla DVI - HDMI, do tej pory nie miałem z tym żadnych problemów. :|

Moja specyfikacja sprzętowa to:
    CPU: Intel Core i5 3570K
    MB: Gigabyte Z77X-UD3H
    RAM: 2 x 4048 MB 1600MHz Corsair
    GPU: Geforce GTX 670 2048MB
    Zasilacz: OCZ Fatal1ty 750W
    Monitor: SAMSUNG LCD 21,5 S22A300H

Proszę o pomoc :!:
    Pozdrawiam :D
    -Maryl16
  • REKLAMA
  • #2 11618263
    spaniel111
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    Na wolnym miejscu paska prawy przycisk myszy zablokuj pasek odznacz ptaszka i przeciągnij pasek na właściwe miejsce :D u mnie działa przenosze pasek w lewo w prawo i na górę :D
  • #3 11618296
    maryl16
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Pasek znajduje się na swoim miejscu. Sam go tam ustawiłem nie o to chodzi tylko o dziwny wygląd Windowsa przy rozdzielczości 1920 x 1080. Wszytko jest nienaturalnie powiększone myślałem że widać na screenie. Może rzeczywiście napisałem zbyt lakonicznie o co dokładnie chodzi. Zmianie uległ też typ czcionki. Rozdzielczość wygląda jak by była dużo mniejsza.

Jest właśnie tak jak w komunikacie " :!: Jeśli rozdzielczość jest mniejsza niż 1600 x 1200, niektóre elementy mogą nie mieścić się na ekranie."
    Tak właśnie jest u mnie, musiałem usunąć część ikon na pulpicie, ponieważ się nie mieściły, wcześniej miałem jeszcze dużo wolnego miejsca.

@@ EDIT
    Pomogło przywrócenie systemu do dnia 30 -11 -2012.
    Pozdrawiam i dziękuję.
REKLAMA