logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk zewnętrzny Samsung 500 gb - przywrócenie do życia

danielleinad 13 Gru 2012 15:02 1806 10
REKLAMA
  • #1 11646503
    danielleinad
    Poziom 9  
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów !

Zdecydowałem się napisać, gdyż czytając to forum jestem pod wrażeniem profesjonalizmu członków tego forum. Wiele razy informację zawarte mi pomogły w awariach komputera. Piszę bo mam problem, a w innych tematach nie za bardzo mogłem znaleźć konkretne informację co mogę zrobić. Nie znam się na tym, a wiem, że problem taki rozwiązuję się indywidualnie i nie ma gotowych recept. Otóż przez przypadek włączyłem formatowanie nie tego dysku co chciałem. Odrazu się zorientowałem i je wyłączyłem. Teraz przy próbie wejścia do dysku wyskakuje "Dysk w stacji dyskow J jest niesformatowany. Czy chcesz sformatowac go teraz?". Programem DMDE mogę oddzyskać dane pojedyńczo kiedy włącze skan NTFS. Chciałem się zapytać czy istnieje jeszcze szansa, żeby go przywrócić do życia bez przegrywania wszystkich plików pojedyńczo ? Nie znam się na tym wogóle, może coś tylko z tym MDFem się stało ? tylko nie zabardzo wiem jak cokolwiek zrobić, a w necie nie trudno dotrzeć do konkretnych informacji.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Przesyłam 2 screeny i plik do porównania:

https://obrazki.elektroda.pl/8937510700_1355407203.jpg

https://obrazki.elektroda.pl/9142138000_1355407077.jpg
    Załączniki:
    • lba_0_101.bin (50.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 11653546
    danielleinad
    Poziom 9  
    Hej pomoże ktoś?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11653845
    danielleinad
    Poziom 9  
    Czyli mam rozumieć, że pozostaje tylko odzysk plik po pliku w DMDE ?
  • #6 11654158
    danielleinad
    Poziom 9  
    Trochę czarna magia jak dla mnie :( Możesz coś bliżej powiedzieć ? chodzi o sygnaturę MBR/Boot ?
  • #7 11654193
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Wstaw partycję na której widzisz katalogi i pliki.
  • #8 11654229
    danielleinad
    Poziom 9  
    nie mogę
    Dysk zewnętrzny Samsung 500 gb - przywrócenie do życia
  • #9 11657969
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Szukaj NTFS co znajduje ?
  • REKLAMA
  • #10 11658134
    danielleinad
    Poziom 9  
    Znajduję cały dysk bez problemów, tylko trzeba kopiować plik po pliku, a mam tam z 300 gb. Szukam więc metody, żeby naprawić jakoś ten dysk bez odzyskiwania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik forum zgłasza problem z zewnętrznym dyskiem Samsung 500 GB, który przypadkowo został poddany formatowaniu. Po przerwaniu procesu, dysk nie jest rozpoznawany, a system sugeruje jego sformatowanie. Użytkownik poszukuje sposobu na odzyskanie danych bez konieczności kopiowania plików pojedynczo. W odpowiedziach sugerowane są różne narzędzia do odzyskiwania danych, takie jak DMDE, który pozwala na odzyskiwanie plików, oraz Testdisk, który umożliwia kopiowanie katalogów z podkatalogami. Użytkownik wyraża zaniepokojenie złożonością procesu i poszukuje prostszej metody na naprawę dysku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA