logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] sprawny potencjometr 2x100kOhma

rootspk 13 Gru 2012 15:07 3303 7
REKLAMA
  • #1 11646525
    rootspk
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam

Poszukuje pilnie potencjometr który mam oznaczony jako :

M 100k Ohma B 7D T

To potencjometr zachodni więc jest raczej liniowy , pochodzi z wzmacniacza Technics SU-V45A , i służy do regulacji głośności.
    Jeżeli ktoś ma do sprzedania sprawny i nie regenerowany potencjometr to proszę o kontakt.
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 11646640
    Fazi87
    Poziom 24  
    Ocena: 79
    Literka B wskazuje na to że potencjometr na charakterystykę logarytmiczną. Mam potencjometr 2x100k B 25 T też z techniksa jak byś zrobił zdjęcie tego starego to bym porównał, jeśli mieszkasz gdzieś w szczecinie to Ci go mogę podarować :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11647164
    rootspk
    Poziom 9  
    teraz trochę ciężko będzie mi zrobić zdjęcie bo mam go wlutowanego w płytę ale postaram się zrobić zdjęcie po rozebraniu panela i podać dokładne wymiary jeszcze dzisiaj.
    Niestety mieszkam w Gdańsku :( ale chętnie kupię jeśli będzie ok :).

Dodano po 5 [godziny] 3 [minuty]:

Poniżej zamieściłem fotki z wymiarami , może któryś z kolegów posiada ten model lub podobny.

• REKLAMA
  • #5 11649047
    Fazi87
    Poziom 24  
    Ocena: 79
    Tak jak pisałem mam dokładnie taki sam, używany, sprawny, do końca działał, nie trzeszczał. Po weekendzie mogę go wysłać jak nie będę zabiegany.
  • #6 11649194
    rootspk
    Poziom 9  
    Zapomniałem dodać że ma 6mm średnicy trzpienia :)

Dodano po 5 [minuty]:

Fazi87 napisał:
    Tak jak pisałem mam dokładnie taki sam, używany, sprawny, do końca działał, nie trzeszczał. Po weekendzie mogę go wysłać jak nie będę zabiegany.

W związku z powyższym jestem bardzo zainteresowany... :)

Oczywiście jeśli jeszcze któryś z kolegów ma coś takiego... to i drugi chętnie zakupię bo nie zamierzam się zbyt szybko z technicsem rozstawać :).
  • #7 11799590
    piotr_tarnowski
    Poziom 10  
    Też szukam takiego potencjometru :)

rootspk, może zaspokoiłeś swoje potrzeby na tyle by się podzielić z potrzebującym (też mieszkam w Gdańsku)?

A może ktoś inny ma na zbyciu ?
  • #8 11827092
    rootspk
    Poziom 9  
    piotr_tarnowski napisał:
    Też szukam takiego potencjometru :)

rootspk, może zaspokoiłeś swoje potrzeby na tyle by się podzielić z potrzebującym (też mieszkam w Gdańsku)?

A może ktoś inny ma na zbyciu ?

Niestety ale nikt mi niczego nie podesłał :(... więc trzeba było sobie samemu poradzić i zakupiłem telpoda 2x100kΩ , ma on 6 nóżek zamiast 7-miu , tak naprawdę ta tylna to masa , której nie podpinałem (nie chciało mi się) , jedyne co trzeba zrobić to wyciągnąć blaszkę z gałki potencjometra aby móc założyć ją na trzpień, niestety trzpień jest krótszy od oryginału więc gałka nieco głębiej wchodzi w panel. Tak czy siak pomijając ten drobny szkopuł wszystko działa jak trzeba, potencjometr zakupiłem w Aprovi na Hallera.

Pozdrawiam
    Maciej

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje potencjometru 2x100kOhm, oznaczonego jako M 100k Ohma B 7D T, do wzmacniacza Technics SU-V45A, który służy do regulacji głośności. W odpowiedziach pojawiły się informacje, że oznaczenie B wskazuje na charakterystykę logarytmiczną. Jeden z uczestników dyskusji oferuje podobny potencjometr 2x100k B 25 T, a inny użytkownik, mimo braku odpowiedzi na swoje zapytanie, zakupił potencjometr telpod 2x100kΩ, który wymagał drobnych modyfikacji, aby pasował do panelu. Użytkownicy wymieniają się informacjami o dostępności i wymiarach potencjometrów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA