logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy shifter z Logitech G25 pasuje do kierownicy Logitech Driving Force GT?

nikt123 14 Gru 2012 18:47 7920 6
REKLAMA
  • #1 11651617
    nikt123
    Poziom 10  
    Witam serdecznie. Posiadam kierownicę logitech driving gt force. Mam pytanie czy można do niej dokupić shifter zmiany biegów? Widziałem także w logitech g25 te dobre dźwignie zmiany biegów ale nie wiem czy uda się to wszystko połączyć. Proszę o podpowiedź co mogę zrobić i czy da się to podłączyć.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11651999
    Lukson
    Poziom 33  
    Ocena: 128
    Na forum simracing.pl już kilka osób o to pytało.
    Aby mieć działający shifter potrzebny Ci taki sprzęt:

Czy shifter z Logitech G25 pasuje do kierownicy Logitech Driving Force GT?

Do kupienia tutaj:
    http://www.leobodnar.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=72&products_id=188

Do tego jeszcze trzeba dorobić pedał sprzęgła na oddzielnym kontrolerze oraz dokupić sam shifter.

Koniec końców lepiej sprzedać DFGT i kupić G25/G27.
  • REKLAMA
  • #3 11652083
    nikt123
    Poziom 10  
    A gdzie można kupić taką przejściówkę i czy bez sprzęgła taka skrzynia biegów działała by normalnie np w German Truck Simulator gdzie w opcjach jest tylko możliwość bieg wyższy/bieg niższy?
  • REKLAMA
  • #4 11652106
    Lukson
    Poziom 33  
    Ten interfejs jest po to abyś mógł podłączyć oryginalny shifter.

Skoro w tej grze działają biegi góra-dół to po co Ci oddzielny shifter skoro DFGT umożliwia taką zmianę biegów łopatkami oraz dźwignią z prawej strony.
  • #5 11652345
    nikt123
    Poziom 10  
    Aby było realniej da się coś takiego zrobić
  • REKLAMA
  • #6 11652646
    Lukson
    Poziom 33  
    Jak już Ci wcześniej napisałem, skoro skrzynia w grze jest sekwencyjna, bez sprzęgła to nie potrzebny jest shifter od G25/G27 a tym te moduły.
    Zrób sobie jakiś shifter oparty o sprężynę, dwa przełączniki chwilowe oraz prowadnicę i zamontuj do fotela.
    Trochę pomysłowości, nikt Ci nie poda gotowca.
  • #7 11653901
    nikt123
    Poziom 10  
    A jak zabrać się do shiftera z jakich elementów złożyć go to kupy aby wszystko działało jak należy?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy shifter z kierownicy Logitech G25 pasuje do Logitech Driving Force GT. Odpowiedzi wskazują, że do działania shiftera potrzebny jest dodatkowy interfejs oraz oddzielny pedał sprzęgła. W przypadku gier z sekwencyjną skrzynią biegów, jak German Truck Simulator, shifter nie jest konieczny, ponieważ DFGT umożliwia zmianę biegów za pomocą łopatek. Użytkownicy sugerują stworzenie własnego shiftera z prostych komponentów, takich jak sprężyna i przełączniki, zamiast inwestować w droższe rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA