logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przerywany dźwięk w VLC Player z kartą Esi Juli@ na Windows 7

Dobrodziey 20 Gru 2012 16:07 2577 3
REKLAMA
  • #1 11677007
    Dobrodziey
    Poziom 2  
    Witam, ostatnio zakupiłem kartę Esi Juli@, ogólnie ok ale podczas oglądania jakiegoś filmu (VLC Player) co 2, 3 sekundy przerywa dźwięk. Jestem pewny, że to wina oprogramowania, nie karty. No i nie wiem co dalej robić, bo po pewnym czasie strasznie to irytuje (już nie mówię o filmach z lektorem). Grzebałem w ustawieniach VLC ale nie da się tam przestawić, żeby dźwięk odbywał się przez Julię. Proszę o pomoc.

Windows 7
    AMD Athlon 7550 Dual Core 2.51
    Ram: 3 GB
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11681892
    rychu0
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    A może to dziadowa kopia filmu i tak ma być. Spróbuj pobrać ten film z innego źródła
  • REKLAMA
  • #3 11681930
    Dobrodziey
    Poziom 2  
    Nie, kopia filmu jest bardzo dobra. Problem prawdopodobnie wynikał ze starych sterowników do karty, które zaktualizowałem i teraz jest ok.

Teraz mam problem z Riserem PCI do tej karty (mikrofon buczy) ale to chyba nie na ten dział...
  • #4 11683332
    Dobrodziey
    Poziom 2  
    To zwykły dynamik z grubym jackiem podłączany przez preamp do karty dźwiękowej. Cały czas pokazuje, że chodzi pomimo, że nie jest podpięty a jak wezmę załączę opcje nasłuchiwania to buczy w głośnikach. Ale mikrofon dalej nie jest podpięty.
REKLAMA