logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić Full HD na LG W2252V z Geforce GTX 460 przez DVI?

michaelloes 21 Gru 2012 17:04 1344 5
REKLAMA
  • #1 11681242
    michaelloes
    Poziom 10  
    Witam wtajemniczonych.
    Mam pytania, otóż w swoim pc podłączenie karta monitor miałem dotychczas za pomocą kabla HDMI, jak w windowsie tak i w grach mogłem ustawić rozdzielczośc full hd i działało wszystko fajnie.
    Niestety ostatnio przed przypadek uwaliłem złącze w karcie graficznej(za mocno wsadzilem wtyczke;/ i poszło... nie wiedziałem, że to takie kruche...) W karcie jak i monitorze mam wejścia dvi, wie podłaczyłem kabelek i obraz sie pojawił ale max co moge ustawić to 1680x1050, jezeli wejde w dodawanie rozdzielczosci i dodaje full hd to wyskakuje komunikat: "po za zakresem pracy". Chciałem jeszcze dodać, że wyczytalem, ze jesli ma sie dwa porty w karcie DVI to moge miec rozne mhz, ale tez przy załaczonym kompie przepiałem wtyczke i problem dalej ten sam...
    CO z tym fantem zrobić?? Wcześniej full hd chodziło, teraz problemy..
    Macie jakieś pomysły??

A tak przy okazji, wiecie moze skad wziac lub czy serwis sie zajmuje przelutowaniem takiej koncoweczki hdmi?? Odladałem to, wydaje mi sie, ze duzego problemu nie powinno byc...
    Moja karta to dokładnie Gigabyte GeForce gtx460 1gb OC
  • REKLAMA
  • #2 11698486
    michaelloes
    Poziom 10  
    Dzisiaj za pomocą panelu sterowania NVIDI-i dostosowałem rozdzielczosc full hd ale ze zmniejszonym wygaszaniem CVT(jedynie wtedy wskoczyła ta rodzielczosc). Wszystko fajnie pieknie, lecz w zwykłych ust rozdzielczosci na poczatku widnieje 1920x1080 ale jak zmienie na 1680x1050 to tamta ucieka i znow trzeba wchodzic w panel Nvidii. Dodam, że pomimo ustawienia full hd w grze nie ma wyboru tej rozdzielczosci jak to miało miejsce wczesniej.
    Macie na to jakis pomysł??
  • REKLAMA
  • #3 11698551
    Lukson
    Poziom 33  
    Ocena: 127
    michaelloes napisał:
    ale max co moge ustawić to 1680x1050

Może dlatego, że Rozdzielczość maksymalna (piksele) 1680x1050

Link
  • REKLAMA
  • #4 11700161
    michaelloes
    Poziom 10  
    O tym fakcie juz dawno wiem, a nawet jezeli by tak było to powiedz dlaczego wczesniej przez HDMI była opcja full hd normalnie do wyboru, praktycznie wszystkie gry na full szły i było dobrze??:)
    A przez DVI tez powinno byc podobnie a nie jest, to mnie dziwi najwiecej:)
  • REKLAMA
  • #5 11700738
    Lukson
    Poziom 33  
    Ocena: 127
    Dlatego, że monitor był nie poprawnie identyfikowany przez system. Często się to zdarza po podłączeniu kablem HDMI.
  • #6 11701023
    michaelloes
    Poziom 10  
    Hehehe, to bardzo dziwne, tak jak pisałem wczesniej pomimo, ze natywna rozdzielczosc jest mniejsza bez problemu monitor obsługiwał full hd...
    No a jak mozna wytłumaczyc fakt, ze pomimo przestawienia na full monitora w grze nie ma do wybrania tej opcji?? Czyli zostaje tylko HDMI??
REKLAMA