logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAGEM MW 3020-nie dzwoni, traci zasięg,dziwnie się zachowuje

Goltrix 07 Lut 2005 21:38 1204 6
  • #1 1207928
    Goltrix
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam
    Posiadam Sagema MW 3020. Mam go już dwa lata i od jakiegoś czasu zaczoł się dziwnie zachowywać. Czasami jak wybiore numer i nacisne "zadzwoń", to słychać pipnięcie i telefon powraca do stanu czuwania. Gdy go zrestartuje, wszystko jest wporządku. Problem znika też w gdy podłącze ładowarke. Bateria czyma tak od 2-4 dni (zależne od intensywności używania), jednak gdy już słabnie (są 2 z 4 kresek) to telefon traci zasięg i znika logo operatora. Czasami w czasie rozmowy zaczyna przerywać, słychać zakłucenia, po czym to samo pipnięcie co opisywałem wyżej i rozłacza się. Jak oglądałem inne tematy to spotkałem podobny problem i w nim pomogła wymiana baterii. Jednak jeżeli to jest przyczyna, to czemu telefon pokazuje, że bateria jest naładowana ? I czemu przerywa połączenie, a nie jak w większości telefonów wyłącza całkowicie ??

Prosze Was o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.
  • #2 1209429
    gsmpro
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Siemanko. Szczerze?? Daj sobie spokoj, moznaby go flashnac ale nawet jesli bedzie dobrze to i tak za jakis czas padnie. Mowie ci nie zawracajk sobie glowy. Sorry za bezposreniosc ale tak juz jest z sagemami. #mkaj sie Pozdrawiam ;]
  • #3 1209777
    Goltrix
    Poziom 11  
    Dzięki, ale nie oto mi chodziło, chciałbym się dowiedzieć czy to może być wina akumulatora, bo przecież jak jest w pełni naładowany to wszystko jest OK. Problemy zaczynają się gdzieś po 1 dniu bez ładowania. Wiem że jak zmienie telefon to ten problem zniknie, ale może to jekeś drobna rzecz..
  • Pomocny post
    #4 1210033
    gsmpro
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    OK, wiesz co w twoim przy[adku to na 3/4 moze byc bateria, bo raczej nie wydaje mi sie zeby zasieg byl od baterii. Ale to jest Sagem i moze byc to mozliwe. Mysle że jak wymienisz baterie to problemy odnosnie dzwonienia i innych usterek znikną ale nie moge zagwarantowac poprawy zasiegu. Jesli masz dostep do taniej bateri albo do serwisu ktory ma taka baterie to skozystaj. Bo zanim kupisz, to musisz miec pewnosc ze to napewno bedzie to. Pozdrawiam Jak co to pisz posta, a ja postaram sie pomoc.
  • #5 1235523
    costam
    Poziom 12  
    mi sie on nie psuja a jeszcze go tuninguje "tez mam sagema mw 3020"
  • #6 1303785
    Goltrix
    Poziom 11  
    Kupiłem nową baterie i problem się rozwiązał. Dzięki wielkie za pomoc.
  • #7 3447538
    McGod
    Poziom 14  
    Witam!
    Gdyby ktoś miał podobny problem w Sagemach, to potwierdzam, że takie zachowanie jakie opisał Kolega "Goltrix", to wina osłabionego akumulatora. Takie zjawiska można spotkać w starszych Sagemach z aku Ni-MH.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telefonu Sagem MW 3020 zgłasza problemy z wykonywaniem połączeń, utratą zasięgu oraz niestabilnym działaniem urządzenia, które objawia się m.in. przerywaniem rozmów i powrotem do stanu czuwania po próbie nawiązania połączenia. Objawy nasilają się wraz ze spadkiem poziomu baterii do 2 z 4 kresek, mimo że telefon wskazuje, iż bateria jest naładowana. Po podłączeniu ładowarki lub restarcie urządzenia problem ustępuje. W dyskusji sugerowano, że przyczyną jest zużyta bateria Ni-MH, co potwierdzono po wymianie akumulatora – problem zniknął. Wskazano, że osłabiony akumulator może powodować zakłócenia i rozłączanie połączeń, a także utratę zasięgu w starszych modelach Sagem MW 3020. Flashowanie oprogramowania nie jest rekomendowane ze względu na krótką żywotność urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA