logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie okulary 3D do funkcji ROW INTERLACED w KMPlayer?

veder1 25 Gru 2012 04:58 5445 6
REKLAMA
  • #1 11693533
    veder1
    Poziom 16  
    Ocena: 46
    Witam posiadam program KMplayer, który posiada funkcję "ROW INTERLACED" jakie okulary powinienem użyć żeby cieszyć się efektem 3D?

Jakie okulary 3D do funkcji ROW INTERLACED w KMPlayer?
  • REKLAMA
  • #2 11693672
    marcelrz
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witaj. To zależy od Twojego ekranu. Musisz zobaczyć w jaki sposób obsługuje 3D. Możesz potrzebować okularów pasywnych (jak np. w telewizorach LG), lub aktywnych (jak np. w telewizorach Samsunga).
  • REKLAMA
  • #3 11695964
    veder1
    Poziom 16  
    Witam ja mam TV 2D... ale ta funkcja działa więc ciekawe jakie okulary pasują...?
  • REKLAMA
  • #5 11753550
    veder1
    Poziom 16  
    Podaj mi linka do strony aukcyjnej.....na której będę mógł takie okulary kupić...
  • REKLAMA
  • #6 11753750
    shg
    Poziom 35  
    Ocena: 135
    To miała być żartobliwa forma odpowiedzi "nie da się"
    Bez uciekania się do podstępnych sztuczek na telewizorze 2D możesz oglądać 3D tylko w postaci anaglifu, czyli przez dwukolorowe okulary, albo robiąc zeza.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Anaglif

Jeśli jednak chcesz wyglądać "cool" oglądając telewizję, to kupić można bez problemu, szukaj: okulary żaluzje, Kayne West.
  • #7 11754940
    veder1
    Poziom 16  
    Zdaje sobie z tego sprawę..... ;) więc skoro masz takie doświadczenie w branży 3D to mam pytanko..... gdzieś na zagranicznym forum przeczytałem że na TV 2D 60 Hz za pomocą karty i okularów Nvidia 3D vision, można całkiem dobry efekt 3D uzyskać oglądając filmy zaznaczam filmy, bo do gier 3D jest potrzebna większa ilość wygenerowanych klatek na prawe i lewe oko. Co do filmów to filmy są odtwarzane z prędkością 24 k/s, przy 60 Hz na oko przypada po 30 k/s więc spokojnie można by było oglądać film w 3D....

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat okularów 3D do funkcji "ROW INTERLACED" w programie KMPlayer. Odpowiedzi wskazują, że wybór okularów zależy od typu ekranu, z którego korzysta użytkownik. Możliwe opcje to okulary pasywne (np. do telewizorów LG) lub aktywne (np. do telewizorów Samsunga). W przypadku telewizora 2D, efekty 3D można uzyskać jedynie poprzez anaglifowe okulary lub specjalne okulary żaluzjowe. Użytkownik wspomina również o możliwościach uzyskania efektu 3D na telewizorze 2D 60 Hz przy użyciu karty Nvidia 3D Vision, co może być skuteczne w przypadku filmów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA