logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] 3M MP8640 - Jak zdiagnozować problem z wentylatorem i lampką temperatury?

czesterwerk87 25 Gru 2012 09:02 1932 3
REKLAMA
  • #1 11693585
    czesterwerk87
    Poziom 9  
    Witam mam mały problem właśnie z tym projektorem po włączeniu zaczynają chodzić wentylatorki ale po 2 sekundach projektor sie wyłącza i zaczyna migać temperatura wcześniej działał bez problemu natomiast po przewiezieniu go na inne mieszkanie pojawił się ten problem: lampka z oznaczeniem lampy nie zaświeca się wogóle ale przy wyłączaniu projektora na setną sekundy zapala się, moje pytanie czy da się jakoś oszukać miernik temperatury jeśli tak to w jaki sposób? Gdzieś na forum wyczytałem, że prawdopodobną przyczyną awarii jest to, iż 1 z wentylatorków nie daje sygnału zwrotnego do projektora, jak wychwycić który z nich jest własnie tym uszkodzonym? Wszystkie się włączają przy załączeniu projektora. Dodam, że nie jestem zbyt dobry z elektroniki więc proszę o zrozumiałe dla mnie (laika w tej dziedzinie) wytłumaczenie krok po kroku, z góry dziękuje za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 11693893
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 122
    czesterwerk87 napisał:
    nie jestem zbyt dobry z elektroniki

Więc pozostaje druga opcja
    czesterwerk87 napisał:
    krok po kroku

Udaj się do najbliższego serwisu.
    Takie usterki są bardziej skomplikowane niż się wydaje.
  • REKLAMA
  • #3 11693910
    czesterwerk87
    Poziom 9  
    A nie da sie tego jakoś rozwiazac poprzez odpinanie kolejnych wentylatorów i podlaczanie zastepczego??
  • #4 17447379
    czesterwerk87
    Poziom 9  
    sprzedalem na czesci:)
REKLAMA