logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki internet stacjonarny lub mobilny do 40 zł z niskim pingiem do gier online?

kamilk223 30 Gru 2012 18:53 3738 12
REKLAMA
  • #1 11717564
    kamilk223
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Aktualnie mam radiówkę za 30zł późno w nocy i nad ranem jest bardzo fanie bo net śmiga po nawet 2mb, i można pograć w cs lub planet side 2 ale kolo południa zaczyna sie tragedia bo net leci 0,3 mb a ping koło 200/300. I zdecydowałem sie zmienić internet tylko niewiem na jaki, cena to do 40 zł miesięcznie, nie musi być jakiś super szybki, wystarczy 2/3 mb i zeby ping niegłupiał i dało się grać 24/dobę. Co polecacie?
  • REKLAMA
  • #2 11717671
    elektryk_siedlce
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 57
    kamilk223 napisał:
    Aktualnie mam radiówkę za 30zł późno w nocy i nad ranem jest bardzo fanie bo net śmiga po nawet 2mb, i można pograć w cs lub planet side 2 ale kolo południa zaczyna sie tragedia bo net leci 0,3 mb a ping koło 200/300.

Jeśli są takie prędkości to czas najwyższy się wziąć za dostawcę internetu a nie za zmianę internetu. :)
    Od jakiego usługodawcy internetowego masz internet i gdzie z niego korzystasz(wieś czy miasto)??
  • REKLAMA
  • #3 11717719
    damiannowy
    Poziom 10  
    ja polecam lte cyfrowego polsatu lub neostrade pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 11717845
    kamilk223
    Poziom 9  
    Dostawca jest prywatny ale z tego co wiem to on kupuje jakąś dużą łączność z neostrady i rozdziela ten internet na pare sporych wsi więc jak dużo osób siedzi na necie to wiesz... . Można u niego mieć podobno 2 mb za 40 zł ale słyszałem że niczym on sie nieróżni od mojego 1 mb. damiannowy, a jakie są ceny i jakie prędkosci bo na stornie neostrady jest najniższa prędkość 10 mb a to zadrogo jak dla mnie a zasięg lt cyfrowego polsatu mnie nieobejmuje
  • REKLAMA
  • #6 11718056
    Quaras
    Poziom 14  
    A gdzie konkretnie mieszkasz, bez tej informacji nie da się nic polecić bo usługi operatorów podlegają rejonalizacji i nie każdy operator wszędzie oferuje swoje usługi.
  • #7 11720129
    kamilk223
    Poziom 9  
    5 km od miejsc gdzie san łączy sie z wisłą
  • #8 11720188
    Quaras
    Poziom 14  
    Nie możesz podać miejscowości ?
  • #9 11720414
    kamilk223
    Poziom 9  
    Pniów, mówi to panu coś?
  • #10 11738960
    capone73
    Poziom 1  
    A może warto zainteresować się łączem sat , np. Tooway
  • #11 11739033
    tata1
    Poziom 20  
    Ocena: 260
    kamilk223 napisał:
    Można u niego mieć podobno 2 MB za 40 zł ale słyszałem że niczym on się nieróżni od mojego 1 mb.

Wiesz słyszeć to można różne rzeczy, ale trzeba odwiedzić dostawcę i konkretnie się dowiedzieć. A także popytać tych którzy mają 2MB.
    W mojej miejscowości dostawca daje dotychczasowym klientom 1MB na radiówce 2,4GHz, ale jak ktoś wybierze opcję 2, lub 6MB to zmienia sprzęt w domu na 5GHz.
    A nowych klientów to już od razu podpina pod 5GHz, nawet jak wybiorą opcję 1MB.

Może warto wsiąść u niego te 2MB, popytaj jaką ma infrastrukturę i czy ma 5GHz. Bo to pasmo jeszcze nie jest zapchane.
  • #12 11787883
    kamilk223
    Poziom 9  
    Znalazłem dwie interesujace mnie oferty: Neostrada 50 zł internet do 10 mb i netia za 45 zł i net do 20 mb? i teraz pytania, na którym necie będe mół grać w gry które bardzo obciązają internet o kazdej porze dnia i nocy? i jak jest z netią bo wiem że neostrada sie wpina pod kabel od tel stacjonarnego a telefon mam z tp, a jak bym wybrał netie to jak bym miał sie niby połączyć, i najważniejsze , który wy polecacie?
  • #13 11787937
    cyc997
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    netia to to samo co neostrada na tych samych zasadach dziala. najpierw zadzwon do tych operatorow i zapytaj sie czy sa u ciebie spelnione techniczne warunki do wlaczenia takich predkosci i czy wogole u ciebie moze dzialac internet dsl bo mozesz byc za daleko od centrali i kicha. ja mam netie i osobiscie nie polecam. mialem rok temu neo i netia to tylko namiastka neostrady. a ze polecialem na cene to teraz sie mecze. szczegolnie zle to dziala w malych miejscowosciach gdzie netia dzierzawi linie od tp.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje dostawcy internetu w cenie do 40 zł miesięcznie, który zapewni stabilne połączenie o prędkości 2-3 Mb/s i niskim pingiem, szczególnie w godzinach szczytu. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące różnych operatorów, takich jak Neostrada i Netia, z uwagą na ich dostępność w regionie. Użytkownicy podkreślają znaczenie sprawdzenia lokalnych warunków technicznych oraz infrastruktury dostawcy. Zasugerowano również rozważenie łącza satelitarnego, takiego jak Tooway, jako alternatywy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA