logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson Intuiva GPS420 - jak przywrócić system po twardym resecie?

ewka_wlkp 08 Sty 2013 11:35 4326 4
REKLAMA
  • #1 11759018
    ewka_wlkp
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    szukałam informacji na wielu forach i znalazłam wiele wskazówek żeby odblokować moją nawigację, ale się nie udało.
    Rozładowała mi się bateria i teraz nie potrafię wrócić do poprzedniego stanu.
    Początkowo miałam orginalną mapę - tą najprostszą, ale po twardym resecie i tego nie mam.
    Zmieniałam wpis rejestru z welcome.exe na explorer.exe i rzeczywiście nie ma tego głównego okna, ale zawiesz się na niebieskim tle - thomson intuiva i dlaej nie chce startować.
    Gdy chcę eksplorować zawartość przez MA to pojawia się i znika, więc nic nie potrafię tam sprawdzić, jak radzili na forach.
    Wsparcie ze strony thomson też wygasło i nie potrafię ściągnąć plików z ich strony, ponieważ nie mogę się zalogować.
    Próbowałam naprawić płytą, ale też się nie powiodło. Niestety.
    Proszę o pomoc.
    Będę bardzo wdzięczna. Dziękuję
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11760622
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Na początek Power ON/OFF + reset
  • REKLAMA
  • #3 11761314
    ewka_wlkp
    Poziom 2  
    Niestety robiłam to wiele razy i dalej wyświetla się niebieski ekran i stoi w miejscu :(
  • REKLAMA
  • #4 11761568
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Jeśli nadal jest łączność z PC to trzeba sprawdzić co jeszcze udało ci się zmienić.
    W sieci są kopie zapasowe rejestrów - wgraj i sprawdź czy ruszy.
  • #5 11768338
    ewka_wlkp
    Poziom 2  
    I znalazłam rozwiązanie:
    najpierw cofnięcie zmian z płyty - ale z KARTĄ SD (wcześniej próbowałam bez karty i dlatego się nie udało), następnie zmiana w rejestrze zamiast welcome.exe wpisałam explorer.exe (tutaj pisze jak dokonać zmian w rejestrze: http://www.thomson420.pl/Rejestr.html), a potem dwa miękkie resety przez program CeRegEditor. Potem trzeba było tylko wgrać nowe mapy, bo nic nie było. Pewnie coś tam nakręciłam wcześniej i dlatego mi wszystko skasowało :)
    Najważniejsze, że się udało :)
    Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Temat uważam za zamknięty
REKLAMA