logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop do 3000 zł z dobrą grafiką do gier - co polecacie?

bartimk 10 Sty 2013 00:17 1494 2
REKLAMA
  • #1 11767516
    bartimk
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Siemka wiem że pytanie nie jest proste.Nie chcę owijać w bawełnę tylko po prostu kupić jakiegoś laptopa do ok 3 tyś.Wydawało mi się że kupno nie sprawi mi większego problemu a tu masz.Dziesiątki firm różnego rodzaju karty graficzne itp, więc ciężko jest mi wybrać coś co będzie dla mnie odpowiednie tzn można będzie trochę pograć itp.Jeżeli ktoś z was może pomóc to proszę o jakąś radę.Mam już dość czytania różnego rodzaju recenzji itp chciałbym aby wypowiedział się ktoś kto ma jakieś pojęcie w tym temacie.Z góry dziękuje za odp.
  • REKLAMA
  • #2 11767723
    netotron
    Poziom 26  
    Ocena: 57
    Witam
    Odpowiedź też nie jest prosta.
    Cytat:
    więc ciężko jest mi wybrać coś co będzie dla mnie odpowiednie tzn można będzie trochę pograć itp.

Jak w pasjansa to na czymkolwiek :D a na serio, na laptopie za 3tys to za bardzo nie pograsz.
    Przykładowo minimalne ! wymagania Battlefielda 3:
    - Procesor: 2 GHz Dual Core (Core 2 Duo 2,4 GHz lub Athlon x2 2,7 GHz)
    - Karta graficzna AMD: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (ATI Radion, serie 3000, 4000, 5000 lub 6000, z wydajnością ATI Radion 3870)
    - Karta graficzna Nvidia: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM Nvidia GeForce, serie 8, 9, 200, 300, 400 lub 500
    A to już w zasadzie "stara" gra, nowe tytuły będą wymagały na dzień dobry DirextX 11
    No ale skoro masz taki budżet, to omijaj grafiki zintegrowane szerokim łukiem i coś dobierzesz.
    powodzenia
  • #3 11767933
    Bart_OS
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Pod gry to różnie, ja sobie dwa miechy temu sprawiłem takiego lapka > Lenovo G780 < sprawuje się wyśmienicie i jest naprawdę super szybki. W sumie cieszę się, że nie rzucałem się na droższego lapka z i7, także ten model póki co polecam, do tego obudowa aluminiowa, fajnie się czyści i dobrze wygląda, a sam lapek się nie grzeje.
REKLAMA