logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z podmiana pamięci eprom w 1330 !! --:-- ??

Arkos2 11 Lut 2005 21:30 1188 2
REKLAMA
  • #1 1219904
    Arkos2
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam !
    Duzo czytalem na forach ale nie znalazlem problemu podobnego do mojego Moze mi tu ktos pomoze
    Mianowicie w tunerze jest kosc PDK039 i tunerek po wlaczeniu ma oryginalne MENU (nie wiem czy wczesniej był patchowany) , w tryb serwisowy (K2501) tez mozna wejsc, ale problem pojawia sie w momencie podmiany pamieci na FLASH 29F800 BB firmy AMD - tuner nie reaguje na nic --:-- w tryb serwisowy tez nie mozna wejsc (flash chyba jest dobrze zaprogramowany- programuje programatorem flash programmer firmy epsilon i zaprogramowal sie bez bledow zrobilem mu odczyt tego co zapisalem i jest to samo co w pliku )
    Jak nie ma wogole pamieci to tez nie reaguje na nic (to chyba normalne)
    Jak wloze z powrotem PDK to OK mam MENU i w tryb serwisowy tez mozna wejsc !!!

Nie wiem juz co jest grane podstawki sa raczej OK bo programator bez problemu programuje ta 29F800

Po zaprogramowaniu flasha chyba juz nie trzeba nic lutowac na przejsciowce DIL42 (np wyprowadzenie flasha RESET w dalszym ciagu ma byc podlaczane do zasilania przez opor 10k ??)

BARDZO PROSZE TEGIE GLOWY O RATUNEK (bo mi sie wiedza i pomysly koncza) ::

Z gory THX i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1223913
    romanzuker
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    miałem to samo, że flash programował się dobrze to wcale nie znaczy że jego zawartość jest właściwa sprubuj wgrać inną zawartość np starszy soft bo te nowe nie zawsze są sprawdzone. wejdź na stronę: http://laki.dvhk.pl/ tam masz wszystko.
  • #3 1224018
    Arkos2
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    OK ! Juz sobie poradziłem okazuje sie ze FLASH jest padniety !
    Zaprogramowałem druga i wszystko smiga na generatorze M72 syfra i polszmat jasnosc !
    (naszczescie mialem dwie te pamiatki )

Flash programowal sie bez problemu wiec myslalem ze jest OK a jednak....
    Sprobuje go przelutowac na inna plytke moze ożyje

JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ŻYCZLIWYM ZA POMOC !!
    I POZDRAWIAM
REKLAMA