logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creativ SB LIVE 5.1 CT 4830 - Błąd podczas inicjalizacji Twojej karty dźwiękowej

micz359 20 Sty 2013 15:50 2838 6
REKLAMA
  • #1 11815765
    micz359
    Poziom 9  
    Witam. W moim stacjonarnym Pc zostało uszkodzone gniazdko wyjściowe do audio. Postanowiłem wsadzić kartę dżwiekowa pci. Jedyne co miałem to Creativ Sound Blaster Live 5.1 CT4830. Mam Windows 7 32bit. Procesor 64 bitowy( Na systemie 64 bitowym nie mogłem poradzić sobie z podpisem cyfrowym). Kartę zamontowałem, sterowniki ze strony Creativa nie działają. Zassałem więc Kx. No i ściągnołem z 5 wersji aż w końcu jedna zadziałała, dokładnie kxdrv3551. Po ponownym uruchomieniu komputera przestało działać i wyskakuje takie okienko: Creativ SB LIVE 5.1 CT 4830 - Błąd podczas inicjalizacji Twojej karty dźwiękowej

Przeinstalowywałem kilka razy. Teraz nawet dźwięku nie mogę uzyskać. Winamp gra niby wszystko w porządku ale dźwięku brak. Po przeinstalowaniu nie moge uzyskać dźwięku, może to kwestia konfiguracji. Lecz gdy tylko uruchomie komputer ponownie wyskakuje to co na obrazku. Pomocy!!! :cry: Creativ SB LIVE 5.1 CT 4830 - Błąd podczas inicjalizacji Twojej karty dźwiękowej
  • REKLAMA
  • #2 11885894
    rademenes20000
    Poziom 10  
    Czy ustawiłeś w opcjach dźwięku w windowsie jako domyślną kartę dźiękową SB Live? Tak by dźwięk kierowany był na tą właśnie kartę. Może windows ma teraz ustawienie jako domyślną kartę tą starą lub wyjście HDMI.

W moim kopmie mam podpięte trzy SB Live (sprzęgnięte ze sobą) na windows Vista i działają wszystkie. Prawdopodobnie chodzi o ustawienia o których napisałem Ci. Gdy będę w domu zerknę jeszcze na moją konfigurację jeśli jesteś zainteresowany.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 11892780
    micz359
    Poziom 9  
    No jeśli byś mógł to byłbym wdzięczny. Karta jest ustawiona jako domyślna ale dalej nic.
  • REKLAMA
  • #4 11893218
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 11895060
    micz359
    Poziom 9  
    Więc tak, wyczyściłem zmieniłem gniazdo i działa. Sterowniki kx. Producenta i tak nie chciały wejść. Prościej wyszłoby kupić inną kartę ale komputer chodzi pod tv. Dźwięk miał być podany do amplitunera Onkyo, najlepiej w 5.1. Ale w Kx project nie mogę prawidłowo skonfigurować wyjść audio. działa tylko jedno gniazdo(czarne). Dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #6 11896388
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 13645197
    micz359
    Poziom 9  
    Reasumując pomogła tylko i wyłącznie instalacja sterowników Kx Project. Są według mnie ograniczone ale pomogły w jakikolwiek sposób uzyskać dźwięk z tej karty. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z kartą dźwiękową Creativ Sound Blaster Live 5.1 CT4830 po jej zainstalowaniu w komputerze stacjonarnym z systemem Windows 7 32-bit. Po zainstalowaniu sterowników Kx Project, które były jedynymi działającymi, użytkownik miał trudności z uzyskaniem dźwięku, mimo że karta była ustawiona jako domyślna. Po kilku próbach, w tym czyszczeniu styków karty i zmiany gniazda PCI, udało się uzyskać dźwięk, jednak tylko z jednego wyjścia. Użytkownik zauważył ograniczenia w konfiguracji wyjść audio w sterownikach Kx Project, ale ostatecznie dźwięk został przywrócony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA