logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

hp 6710b - jak odblokowac w BIOS karte WWAN qualcomm gobi 2000

ANDRIUBIKER 23 Sty 2013 16:24 3984 4
REKLAMA
  • #1 11830187
    ANDRIUBIKER
    Poziom 9  
    jak w temacie , czy ktos sie juz uporal z tym problemem? mam dwie karty , obie dedykowane do hp, jedna to sierra wireless MC8775 widziana w systemie jako un2300, z ta nie ma problemu , odpala sie lapek pod winda 7 i sa stery i wsio ok, tyle ze ta karta nie obsluguje sieci aero2, wiec zakupilem kolejna karte dedykowana do hp takze , qualcomm gobi 2000, ktora jest z aero2 kompatybilna, ale po zainstalowaniu, bios karte blokuje i nie mozna odpalic windy, czy jest jakis sposob aby ta blokade ominac, zdjac itd, bo zalezy mi na obsludze internetu w aero2, a zadna fabrczynie dedykowana karta wwan do hp 6710b z ta siecia nie wspolpracuja, kolejne pytanie jak skonfigurowac poprawnie karte wwan w systemie windows 7 aby wyszukac siec mobilna i z niej korzystac, za wszelkie odpowiedzi z gory dziekujehp 6710b - jak odblokowac w BIOS karte WWAN qualcomm gobi 2000 hp 6710b - jak odblokowac w BIOS karte WWAN qualcomm gobi 2000
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11831743
    ANDRIUBIKER
    Poziom 9  
    dzieki wielkie za odpowiedz, przesledzilem caly temat , i sa gotowe BIOSY pod mojego hp z usunieta biala liosta, ale najnowszy bios jest w wersji F.16, ja mam juz F.20, czyli najnowszy jaki istnieje i nie da sie nadpisac, mozna by zrobic downgrade do biosu F.15 i wtedy wrzucic ten F.16 po modyfikacji, ale cofac sie o tyle?? moze jest jakais sposob aby jednak zostal bios F.20 ale czysty, ewentualnie moze ktos wie, czy jak wgram f16 z czyta biala lista, i na to pozniej f.20 to biala lista ponownie wroci, czy juz powinien zostac F.20 czystyi odblokowany???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11832212
    jdanecki
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    Nie wiem, czy da się wrzucić starszy bios na nowszy - niektóre HP blokują taką możliwość. Popatrz jakie zmiany deklaruje HP w kolejnych BIOS - być może żadne dla ciebie istotne.
  • #5 11832255
    ANDRIUBIKER
    Poziom 9  
    generalnie przesledzilem caly temat i jak dotad nikomu sie nie udalo F.20 zmodyfikowac, a prob bylo wiele, ponoc niewiele sie zmienilo, w tych biosach, ale faktycznie doczytam dokladnie, generalnie da sie w tych hp zrobic downgrade, musze to sobie wszystko jeszcze przemyslec, bo na modzenie w bios jestem zakrotki ;0, dzieki wielkie

Dodano po 18 [minuty]:

wszystko jasne w temacie, bios f.20 uniemozliwia zejscie do wczesniejszych wersji, a nikt jego nie zmodyfikowal jeszcze , czyli lipa na maxa, nie zawsze trzeba miec najnowszy bios jak widac, czasem producent robi celowo pod gorke , nie dajac nic w zamian, dzieki wielkie za pomoc
REKLAMA