logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ma ktos opinie na temat kino domowe Panasonic SC-BTT 190 ?

Andrzej Gdz 30 Sty 2013 11:37 3390 11
REKLAMA
  • #1 11862571
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Witam !

Czy ktos z kolegow ma lub miał zestaw kina domowego Panasonic SC-BTT 190 ?
    Mam zamiar zakupic taki zestaw,poniewaz posiadam TV Panasonic TX-P42C10Y.
    Czy to jest dobry wybór i czy bedzie kompatybilne z TV ?
    Wielkim melomanem nie jestem ale czy to jest warte zakupu ?

Andrzej
  • REKLAMA
  • #2 11863196
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    To kino dla niewymagających użytkowników - do oglądania TV i ewentualnie słuchania muzyki w tle ujdzie. Choć osobiście jestem przeciwnikiem zintegrowanych systemów KD. Zdecydowanie lepszym wyborem jest amplituner z pełnowymiarowymi kolumnami. Kolosalna różnica w jakości dźwięku, możliwości połączeń. No i w przypadku awarii nie trzeba wymieniać całości sprzętu.
  • REKLAMA
  • #3 11863294
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    Pablo1964 napisał:
    To kino dla niewymagających użytkowników - do oglądania TV i ewentualnie słuchania muzyki w tle ujdzie. Choć osobiście jestem przeciwnikiem zintegrowanych systemów KD. Zdecydowanie lepszym wyborem jest amplituner z pełnowymiarowymi kolumnami. Kolosalna różnica w jakości dźwięku, możliwości połączeń. No i w przypadku awarii nie trzeba wymieniać całości sprzętu.

To naprawde tak kiepski zestaw ?
    Tak jak pisalem z pokoju nie chce robic zadnego "studia nagran".
    Czy np jak wlacze plyte z dzwiekiem na 5 glosnikow to naprawde bedzie lipa ?
    A co np z filmem Blue Ray tez kiepsiutki bedzie efekt ?
    Sorry za tak banalne pytania ale jestem laikiem w dziedzinie Audio.
  • REKLAMA
  • #4 11863360
    Pablo1964
    Moderator
    Andrzej Gdz napisał:
    Czy np jak wlacze plyte z dzwiekiem na 5 glosnikow to naprawde bedzie lipa ?

Będzie grało jak całkiem niezły boombox.
    Andrzej Gdz napisał:
    A co np z filmem Blue Ray tez kiepsiutki bedzie efekt ?

Dopóki nie usłyszysz dźwięku z "dorosłego" kina, będzie całkiem dobrze.
    Andrzej Gdz napisał:
    z pokoju nie chce robic zadnego "studia nagran".

Niczego takiego nie proponuję. Jednak skoro wiem, że za dwukrotną cenę możesz mieć sprzęt grający 10 razy lepiej, nie mogę namawiać do tego zakupu. Oczywiście, zdecydujesz jak zechcesz. W końcu to Ty będziesz tego słuchać. Ja tylko chcę zwrócić uwagę, że ktoś w miarę osłuchany z dźwiękiem dobrej jakości, może poczuć się zdegustowany po takim zakupie.
  • REKLAMA
  • #5 11863921
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    Cytat:
    Niczego takiego nie proponuję. Jednak skoro wiem, że za dwukrotną cenę możesz mieć sprzęt grający 10 razy lepiej, nie mogę namawiać do tego zakupu. Oczywiście, zdecydujesz jak zechcesz. W końcu to Ty będziesz tego słuchać. Ja tylko chcę zwrócić uwagę, że ktoś w miarę osłuchany z dźwiękiem dobrej jakości, może poczuć się zdegustowany po takim zakupie.

Mam budżet okolo 1100 zl wiecej nie przewiduję wydać. Chyba jednak sie skuszę.... co bedzie to bedzie ?
    Mysle ze majac i uzytkując zwykla wieze LG taka "przesiadka" wystarczy na jakis czas.To i tak chyba bardzo duzy przeskok ?

Andrzej
  • #6 11863970
    Pablo1964
    Moderator
    Niestety, jedynie pozostanie na tym samym poziomie. Oczywiście, pomijając efekty przestrzenne. A nie myślałeś o dobrym sprzęcie z drugiej ręki?
  • #7 11864308
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    Pablo1964 napisał:
    Niestety, jedynie pozostanie na tym samym poziomie. Oczywiście, pomijając efekty przestrzenne. A nie myślałeś o dobrym sprzęcie z drugiej ręki?

Hmmm no to jak zwykla wieza LG jest na takim samym poziomie jak ten zestaw KD no to kompletnie jestem zaskoczony ?
    Ma to byc nie jakies nie wiadomo co ale sprzet co czyta plyty, odtwarza je ma być radio.
    No ale jak to tak wyglada to musze sie zastanowic i to dobrze.
    Jak nie ma byc zadnej roznicy to po co wydawac przeszlo 1000 zl !!!
  • #8 11864323
    Pablo1964
    Moderator
    Andrzej Gdz napisał:
    Ma to byc nie jakies nie wiadomo co ale sprzet co czyta plyty, odtwarza je ma być radio.

Ten warunek akurat spełnia. Miałem na myśli jakość reprodukowanego dźwięku.
  • #11 11867275
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    Pablo1964 napisał:

Aha czyli rozumie ze kino domowe w granicach 1000 zl /1200 zl to raczej nie kino ale tylko namiastka z nazwy ?
    Czyli z taką kasą nie mam co startować bo to tak jak z motyką na słońce ?
  • #12 11867304
    Pablo1964
    Moderator
    Praktycznie tak. Chociaż za taką kwotę można kupić dobry sprzęt z drugiej ręki. Natomiast zintegrowane zestawy to jednorazowe zabawki, w razie awarii (a wytrzymują zazwyczaj okres gwarancji) sprzęt z reguły nadaje się na śmietnik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dzielą się opiniami na temat kina domowego Panasonic SC-BTT 190, wskazując, że jest to zestaw dla mniej wymagających użytkowników, odpowiedni do oglądania telewizji i słuchania muzyki w tle. Wiele osób sugeruje, że lepszym rozwiązaniem byłby amplituner z pełnowymiarowymi kolumnami, co zapewniłoby znacznie lepszą jakość dźwięku. Użytkownicy zauważają, że zestaw ten może być porównywalny z prostą wieżą audio, a jego zakup może nie przynieść oczekiwanej poprawy jakości dźwięku. Pojawiają się również pytania o alternatywy, takie jak zestaw Sony BDV-E490, który jest nieznacznie droższy, ale może oferować lepszą jakość. W dyskusji podkreślono, że w przedziale cenowym do 1200 zł, zintegrowane zestawy kina domowego mogą być jedynie namiastką prawdziwego systemu audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA