logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sieć PLUS, jak zablokować przychodzące SMS-y erotyczne

utpz 08 Lut 2013 17:58 6510 2
REKLAMA
  • #1 11906436
    utpz
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam, mam taki problem. Mój pracownik wydzwonił z służbowego telefonu ponad 1,5 tys. zł. na numer 708777551 opisany w bilingu jako "Rozrywka info", 4 zł./min netto.
    Chcąc sprawdzić ten numer, zadzwoniłem i okazało się, że to jakiś serwis erotyczny.
    Szybko się rozłączyłem, lecz od tej pory codziennie otrzymuję 3-7 SMS-ów, wysyłanych z różnych numerów (71xxx, 72xxx) z propozycjami erotycznymi.
    Nie wiem czy są płatne, (jeszcze nie otrzymałem bilingu) ale jest to mocno denerwujące w codziennym użytkowaniu telefonu. Jako, że telefony mam w ogólnopolskiej sieci korporacyjnej, w salonie "PLUSA" nic mi nie pomogli,gdyż nie mają dostępu do mojego konta. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Jak to zablokować ?

Moderowany przez ANUBIS:

3.1.14. Zabronione jest publikowanie wpisów niezgodnych z tematyką danego forum lub wątku dyskusji.

• REKLAMA
  • #2 11906498
    fixian
    Poziom 21  
    Ocena: 72
    Najprostszym i najlepszym rozwiązaniem jest zmiana numeru. Ja osobiście bym to zrobił na koszt pracownika. Zadzwoń do BOK i przedstaw tam ten problem. Możesz jeszcze ściągnąć program do filtrowania SMS.
  • #3 11906993
    utpz
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Niestety zmiana numeru nie wchodzi w rachubę. Prowadzę działalność i jest to mój numer od 12 lat. Ale dzięki Twojej podpowiedzi założyłem konto "Plus online" i zgłosiłem problem do BOK. pozdrawiam
REKLAMA