logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Strona pivottube.boo.pl nie ładuje się poprawnie na jednym komputerze

Szaman7 12 Lut 2013 11:16 6933 10
REKLAMA
  • #1 11923210
    Szaman7
    Poziom 25  
    Ocena: 54
    Witam!
    Mam następujący problem: Nie chcą mi się załadować strony od boo.pl. A dokładniej w bramce proxy normalnie mogę wejść, tylko, że część podstron mi nie chce się pokazać i nie działa upload.
    Bez bramki proxy strona główna pivottube.boo.pl ładuje się bez części obrazków.

Na innych urządzeniach, tj. inne komputery, komórka działa normalnie.
    Nie pomogło wyłączenie firewall'a, antywirusa.

Przeglądałem już podobne tematy i próbowałem rozwiązać problem.
    W cmd, ping http://pivottube.boo.pl pokazuje wszystko normalnie.

Aha, jeszcze dodam, że strona działała, pograłem sobie chwilę w cs'a, próbuję i strona ładuje się albo bardzo powoli, albo wcale, albo bez obrazków.

Z góry dzięki za pomoc.

@Edit
    I jeszcze jedno: w pliku hosts nic nie ma na temat w/w strony.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11927289
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 11927614
    Primo86
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    jurek.adam napisał:
    Wyłącz firewall, program antywirusowy i wszystko co korzysta z łącza i zrób test programem WinMTR na host: pivottube.boo.pl
    Wklej wyniki do tematu.

Dokładnie jak pisze kolega, sprawdź jeszcze na innej przeglądarce czy tylko w jednej masz taki problem czy na innych też, może to program do blokowania reklam typu adBlocka ci blokuje.
  • REKLAMA
  • #4 11927987
    Szaman7
    Poziom 25  
    Adblocka nie mam, na innych przeglądarkach sprawdzałem i też nie działa. Program
    antywirusowy, firewall'a wyłączałem już. Dodam, że strona główna pivottube.boo.pl wczytuje się czasem cała, czasem bez niektórych obrazków. Jeżeli chcę wejść na np. forum, albo download, albo chociażby się zalogować strona nie chce się wczytać.

Wygląda to jakby coś blokowało ilość przesłanych informacji. Tak jakbym np. w określonym czasie mógł wczytać jedynie przykładowo 1MB informacji

Wyniki z WinMTR:
    Strona pivottube.boo.pl nie ładuje się poprawnie na jednym komputerze
  • REKLAMA
  • #5 11928296
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 11928525
    Szaman7
    Poziom 25  
    A da się coś na to poradzić?
    Bo jednak średnie opóźnienie utrzymuje się na poziomie 30-40 ms.
  • Pomocny post
    #7 11928571
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 11928799
    Szaman7
    Poziom 25  
    Program HTTP Ping po włączeniu od razu się zamyka. Przeciążony serwer na pewno nie, bo na innym komputerze wszystko śmiga jak należy.
  • #9 11928820
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 11929204
    Szaman7
    Poziom 25  
    Ok, weszło.
    Testowało ping przez 30 minut i takie są efekty:

Packets:
    Received =25
    Lost = 75 (75% lose)

Ping:
    minimalny = 93ms
    maksymalny = 156ms
    średni = 110 ms

Pingowało w sposób: 3 razy "could not connect" i 1 raz ping podawało.

Teraz zauważyłem, że wysyłało po jednym bajcie, a w przypadku strony trojmiasto.pl wysyła po 209. To ma jakieś znaczenie?
  • Pomocny post
    #11 11929334
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem strony pivottube.boo.pl na jednym komputerze, gdzie strona główna wczytuje się z brakującymi obrazkami, a podstrony nie działają. Na innych urządzeniach strona działa poprawnie. Użytkownik wyłączył firewall i program antywirusowy, a ping do strony pokazuje normalne wyniki. W odpowiedziach sugerowane są testy z użyciem WinMTR i HTTP Ping, które wskazują na wysokie opóźnienia i utratę pakietów. Użytkownik zauważa, że w przypadku innych stron przesył danych jest stabilniejszy. Problemy mogą być związane z przeciążeniem serwera lub specyfiką połączenia internetowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA