logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AMD Athlon(tm) xp3000+ - Gry nie chca dzialac na moim kompie

hondambx80 16 Lut 2013 16:11 1200 8
REKLAMA
  • #1 11942758
    hondambx80
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Witam nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam temat. Mam problem z moim kompem chciałem sobie pograć troszkę w gry ale albo nie działaja albo się nie uruchamiają np. mafia 2 uruchamia się tylko gdzie widać trzy postacie i koniec dalej nie chce się załadować następna gra Saints row2 gra chodzi ale strasznie się tnie ze nie można pograć inna gra Made man gra dziala ale od czasu do czasu się tnie proszę was o poradę może jest coś nie tak z moim sprzętem

mój sprzęt : Windows xp sajber edition
    procesor : AMD Athlon(tm) xp3000+ 2,11GHz
    ramy kingstone 3GB
    Karta graficzna : ATI Readon HD 4600 series 1024MB
    tryb konwertera DAC : Internal DAC (400MHz)
  • REKLAMA
  • #2 11942840
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    hondambx80 napisał:
    poradę może jest coś nie tak z moim sprzętem

Ten komputer nie nadaje się do gier z takim wymaganiami - chcesz pograć to wymień komputer.
  • #3 11947384
    hondambx80
    Poziom 14  
    ale pomocne odpowiedzi tylko ze ja gram w gry ktore spelnia wymagania moim zdaniem chyba trzeba wymienić procesor na jakiś lepszy ale nie wiem bo sie nie znam na tym
  • REKLAMA
  • #4 11947655
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8291
    Kolega wyżej dał prawidłową odpowiedź. Za słaby procesor i karta graficzna nadająca się do biura. Lepszego procesora do swojej płyty nie włożysz. Tak więc musisz wymienić płytę główną, jak chcesz lepszy procesor. Wymieniając płytę główną musisz wymienić pamięć, bo stara nie będzie pasować do nowej płyty. Jeśli nie masz dysków/napędów na SATA, je również musisz wymienić. Przy mocniejszej grafice trzeba zweryfikować, czy zasilacz się będzie nadawał, potencjalnie również będzie do wymiany. Wychodzi na to, że do wymiany w praktyce jest cały komputer.
  • REKLAMA
  • #5 11949464
    hondambx80
    Poziom 14  
    a jaki procesor mógł bym kupić tak żeby był lepszy od tego bo zależy mi tylko tak żeby mafia2 mi działała
  • REKLAMA
  • #6 11949523
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    hondambx80 napisał:
    jaki procesor mógł bym kupić tak żeby był lepszy od tego bo zależy mi tylko tak żeby mafia2 mi działała

dt1 napisał:
    Lepszego procesora do swojej płyty nie włożysz.

Przeczytałeś ze zrozumieniem cały post, który kolega wyżej napisał?!
  • #7 11949532
    Ja-Ger
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Może zadam banalne pytanie, ale sterowniki do płyty i karty graficznej oczywiście zainstalowane? Czasami taka bzdura potrafi wyeliminować nawet najlepszy komp.
  • #8 11949595
    hondambx80
    Poziom 14  
    Tak zainstalowałem
    Kasek21 napisał:
    Przeczytałeś ze zrozumieniem cały post, który kolega wyżej napisał?!
    czytałem ale myślałem że jest jakiś lepszy czyli pozostaje mi grac tylko w mario??? na moim starym kompie mafia2 mi działał tylko grafika mi nie wydalała i mało było ram i i strasznie wolno chodziła
  • #9 11949755
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    hondambx80 napisał:
    czyli pozostaje mi grac tylko w mario?
    Lub zmienić preferencje, co do gier.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z uruchamianiem gier na komputerze z procesorem AMD Athlon(tm) xp3000+ oraz kartą graficzną ATI Radeon HD 4600. Gry, takie jak Mafia 2 i Saints Row 2, nie działają płynnie lub w ogóle się nie uruchamiają. Odpowiedzi sugerują, że sprzęt jest zbyt słaby do gier o wyższych wymaganiach, a użytkownik powinien rozważyć wymianę procesora, płyty głównej oraz pamięci RAM. Zwrócono również uwagę na konieczność zainstalowania odpowiednich sterowników do płyty głównej i karty graficznej. Użytkownik zastanawia się nad możliwością zakupu lepszego procesora, ale otrzymuje sugestię, że wymiana całego komputera może być bardziej sensowna.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA